Puch en Tomos Club Vlaanderen
"Donkere wolken boven het niemandsland", zo hadden we het gesternte boven onze hoofden kunnen noemen, de ochtend van de aangekondigde herfstrit van de PTCV. We schrijven 2 november 2005. Zacht van temperatuur, dat wel.

Met 7 + 1 (Stef, achterop bij z´n vader op de M50) getrouwen begonnen we d´er aan. De ´familie Puch´ ging echter eerst de kerk te Wakkerzeel bewonderen ;) en Peter kwam - uiteraard - een half uurtje later dan voorzien opdagen met z´n ouwe knakker. Rond half 12 waren we dan toch ´voltallig´ aanwezig op het kerkplein te Wespelaar: 3 MV-tjes, een M 50 dus, een oude maxi, een Tomos 4TL, en een mooie VS.

De rit zou ons voeren over Rotselaar, Betekom, Aarschot, en Heultje, om zo in Westerlo halt te houden en van daaruit terug te keren over Herselt, Langdorp en Rotselaar naar Haacht.
Wetende dat François nog eea op het laatste moment rijdend wist te krijgen, verwachtte ik me wel aan een reële kans op technische mankementen, doch niets daarvan: enkel m´n eigen goed onderhouden MV-tje behoefde net halfweg, vlak voor onze tussenstop, een nieuwe bougie. Het kan verkeren.

Op de foto´s zie je hoe men zijn gasten onthaalt in Westerlo: nog niet behoorlijk van de bromfiets gestapt, kwam er een marktkramer met een zak snoepjes ons tegemoet en deelde hij wat lekkers uit. Als grote kinderen namen we het lekkers van deze vroege ´Sint´ hartelijk in ontvangst ;)
Op de foto´s zie je ons geposteerd bij de grote lindeboom op de marktplaats te Westerlo. Erg mooi.

Even verderop hielden we dan echt halt om de inwendige mens wat te versterken. Leuke handelszaak op een fiets- en wandelknooppunt net buiten Westerlo, te Herselt. Wilfried toonde daar spontaan dat hij over veel meer talenten beschikt dan enkel kennis van motortechniek en liet aldus - helaas wel uitwisbare - PTCV-sporen na. Net als Kilroy, weet je wel ?

Uiteindelijk kwamen we wel en wee, en ook wat nat toe te Haacht in café Den Ast. Daar schoten we geen plaatjes meer, omdat Peter intussen z´n derde Duvel van de dag binnenkieperde en gevoelige kijkers dit zicht bespaard diende te blijven.

Slotsom: het was leuk, al had er wel wat meer volk mogen zijn. Meerijden jongens, da´s de boodschap !

Verslaggever van dienst,
RudiVerzamelen geblazen

Westerlo City

Tafelen bij Mie MaanCopyright © PTCV 2004 - 2023
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539