Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag van de oldtimerbeurs te Hamont-AchelDeze nieuwe beurs vond plaats op zaterdag 23 april te Hamont-Achel, aan de Nederlandse grens. Het weer was zoals het had moeten zijn: mooi en zonnig. Het evenement was de moeite waard wat de aanwezigheid van het merk puch betreft: ik heb er immers toch redelijk wat puchs gezien. Het eerste wat ik zag toen we de Keunenlaan opreden was trouwens iemand die op een MV aan het rijden was !
Een voordeel aan deze beurs was dat je zeer makkelijk kon afdingen op de prijs van de uitgestalde waar: zo schafte ik me twee nette spiegels aan voor de prijs van 8 ipv 10 eurootjes, en telde ik 12 ipv 15 eurootjes neer voor een teller; hierdoor heb ikzelf dus 5 euro uitgespaard !

Het is een zeer gezellige en grote beurs, je zou hem bijna klein Eggenburg kunnen noemen (zie elders op deze site onder ´beursverslagen´).
Onderdelen van puch waren er niet echt dikgezaaid; zoals ik eerder al zei vond je er wel veel complete exemplaren van:
- zo onder andere 2 MV’s in nieuwstaat voor ik geloof 1200 euro/stuk
- 2 echt super mooie VS skyrider2 ’s voor 2000 euro/stuk, wat uiteraard heel veel geld is, maar ze waren dan ook echt om te stelen
- een opknap ds en ms
- een opknap 175TL en een 250SG in nieuwstaat
- verder was er ook nog een MONZA en een aantal MAXI’S aanwezig waaronder ook een MAXI NOSTALGIE
- als je goed tussen alle spullen door keek zag je ook een paar tomosautomaatjes

Verder zag je er oldies van vrijwel alle merken die je je bedenken kan: Hercules , Batavus , Kreidler , Zündapp , Solex , NSU , Jawa , Flandria, Vespa, FN, Mobylette, ... .
Zelfs stond er ook een hele oude Harley-Davidson uit de jaren ´30 .
Kortom, het loonde echt de moeite om eens te gaan kijken.


pracht en praal in Achel van onze sterreporter ter plaatse, Toon Nelissen

Copyright © PTCV 2004 - 2021
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539