Puch en Tomos Club Vlaanderen
Waar vrouwen van dromen: was het nu van Ludwig of van Jan Leyers ?Wat voorafgingHet begon met een eenvoudig telefoongesprek tussen twee broers:
"Of ik soms op vrijdagavond de uitzending op Canvas gezien had over Slovenië met Jan Leyers ?
In de reeks ´De droom van Ludwig´, waarin Jan Leyers verslag uitbrengt over z´n reisbezoek aan de tien nieuwe lidstaten van de EU ? Neen, die uitzending had ik net gemist, de vorige over Malta had ik wel gezien. Jammer toch, want in die uitzending kwamen zo´n brommertjes voor zoals ik er had: puchjes. Puchjes ? Op tv ? Welja, Tomosjes eigenlijk, maar in elk geval ook zo´n choppers."

Hiervan moest en zou ik het fijne weten. Via-via en vooral na enig creatief zoeken kwam ik op de site van het VRT-beeldarchief terecht en wist ik de daar geplaatste info over de Canvasreeks op te sporen. Daaruit bleek dat Jan in Slovenië de Tomosfabriek in Koper een werkbezoek had gebracht.
Ik bestelde - tegen betaling - kopij van de bewuste DVD en kon thuis met m´n eigen ogen vaststellen dat Tomos effectief in beeld werd gebracht. Een klein wonder zou je denken, maar niet als je beseft dat Tomos het voornaamste handelsproduct van Slovenië is.

Dit bracht me op de idee om ook Jan Leyers te verzoeken om op zo´n oldie plaats te nemen voor onze club. En ja hoor: op donderdagavond 20 januari was het zover: Jan bleek bereid om voor zijn optreden te Schoten even met ons op stap te gaan en leende zich graag tot een fotosessie. Daarvan getuigen onderstaande beelden.
Wij pikten trouwens gelijk ook z´n optreden mee en zaten nog wel in het midden van de tweede rij.

Een onvergetelijke avond dus, met dank aan Jan zelf, z´n zaakwaarnemer Johan en Ann Van Vooren van het productiehuis TV De Wereld voor haar bemiddelende rol !

Meer over Jan kan je lezen op zijn website : www.janleyers.be

Copyright © PTCV 2004 - 2021
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539