Puch en Tomos Club Vlaanderen
Michel Mol in de Harley-Place


Ritverslag van Michel Mol


Een nieuw puch verhaal of:

Wat een mens allemaal kan meemaken!

Op een dag kwam mijn vriend van toen naar mij met de vraag of ik zin had om mee te rijden naar Nederland (Putte). Op de vraag wat hij daar ging zoeken kreeg ik het antwoord "om sexboekskes te kopen natuurlijk"....
Zo gezegd zo gedaan, ik wilde toen ook wel naar de naakte dames kijken. Dus wij vertrekken. Eerst een tussenstop gemaakt aan het benzinestation, dan voortgereden. Eens de grens overgestoken, herkenbaar aan de mijlpaal die er staat, eerst een pilsje drinken. Eerste fout. Kleine glaasjes dat die Nederlanders hebben, die mannen schenken hun "bier?" in colaglaasjes. Daarna de sexshop in... waar we na een lachpartij om één van de bovengenoemde boekjes buiten gezet werden, ook weer dorst kregen (hoe zou je zelf zijn na een colaglaasje met "pils")? Dus kreeg ik dan weer het grandioze idee om verder te rijden met onze puchies tot Hoogerheide, want daar zou een stek van Harley rijders zijn: Harley´s Place (of zoiets).

Een puch is nog steeds een miniatuur Harley of geniet op zijn minst dezelfde geliefdheid of statuut, nietwaar? En een Harley is toch nog steeds een indrukwekkende machine, laat staan dat je er zo 20 naast mekaar ziet staan. Wij naar daar met volle gas. Daar aangekomen, allemaal ruige jongens. Harley riders dus... Lederen vesten, jeansjasjes erover, baarden all over the place. Tijd om berouw te krijgen.. waar waren we nu aan begonnen? Puchies geparkeerd tussen al die grote bigtwin beesten, wel een markering aangebracht, we moesten ze eens niet meer terugvinden... het café binnengestapt als twee grote jongens, een pils besteld en....... OH GOD..... EINDELIJK... daar tapten ze grote en BELGISCHE pinten... na een paar pinten kreeg ik een figuur in de gaten die zielsveel alleen in een hoekje zat te grienen. Op mijn vraag wat die kerel daar alleen in die hoek zat te doen, kreeg ik het antwoord: "DIENE GAST VERJAARD VANDAAG!". Vond ik eigenlijk geen reden om te liggen grienen dus ik vroeg ook waarom hij daar dan zo zat te doen in plaats van te feesten. Kreeg ik het vervolg:
" ZE HEMME DIE GAST ZIJNEN HARLEY GISTERE GERAT (gestolen)!". Intussen zie ik ook een vrachtwagen op het erf rijden met een grote krat erop. Vrachtwagen stopt, iemand zet een krabbel op een papier, krat wordt afgezet, verschillende mensen beginnen over en weer te lopen met gereedschapskisten en uiteindelijk wordt die kerel uit de hoek gehaald. Gans de club (of vriendenkring) hadden hun spaargeld bij mekaar gelegd om voor die kerel een nieuwe Harley te kopen. Spreekt voor zichzelf dat ik en mijn vriend wel geholpen hebben voor zover we al iets van techniek afwisten, maar zo zie je maar...... ECHTE vriendschap bestaat... en niet enkel onder Harley riders... hopelijk ook onder PUCH riders.

Michel

PS: Dit verhaal is wel degelijk ECHT gebeurd.

terug naar ritverslagen

Copyright © PTCV 2004 - 2023
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539