Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag van de PTCV zomerrit 2020
5-7-2020 Essen
Na de wat te lange winterpauze wegens de corona perikelen, gelijk nadat we weer mochten rijden met de oldtimers(op 1 Juli) een rit uitgeschreven.
Traditie getrouw op de Zondag, en in dit geval 5 Juli, en gemakshalve wegens de korte voorbereidingstijd startend vanaf mijn huis. Verzamelen vanaf half twaalf en om half 1 de baan op.. wat zomaar lukte.

De bedoeling was een rit door het Brabantse land, maar het liep toch wat anders..
Aan de start 10 brommers en 12 berijders, we hadden er wel weer zin in na al die tijd thuis rond hangen. Met deelnemers uit de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Antwerpen
Eerst richting Bergen op Zoom, over de Brabantsewal, eerst langzaam omhoog, dan nog even naar beneden en dan de kraaienberg op, weer naar beneden rollen richting de Zeeuwse polders, steil omhoog de helling van Woensdrecht op over de kasseien. Stukje dorp meegepakt, en dan over de Onderstal weer naar beneden, de wal weer op, recht naar de dorpsstraat van Hoogerheide.
Door het bos langs Huijbergen en dan over de schouwenbaan richting Nispen, om daar goed getimed om een uur of 2 aan te komen. Met eigenlijk de volgende stop in Oud-Gastel in gedachte streken we neer, voor een drinkstopje. Waar we gaande weg het over cowboydorp El-Paso kregen, en in geen tijd werd het ritschema omgegooid en reden we richting Wuustwezel door de binnenlanden van Essen en Nieuwmoer.
El-Paso was als vanouds weer gezellig, en de zon deed de rest. Na wat cowboy plezier met een drankje en bandje ter begeleiding , de rit weer voortgezet richting Hoek, en in het noordelijkste stukje Vlaanderen konden we nog genieten van frietjes en snacks in de zon.
Kortom het was weer goed.
Dank aan alle deelnemers

Peter

Copyright © PTCV 2004 - 2023
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539