Puch en Tomos Club Vlaanderen
PTCV weekend Stavelot 2017
24-28 Mei

Aankondiging: Wo 24 Mei t/m Zo 28 Mei Stavelot: PTCV Ardennen weekend Naar jaarlijkse traditie weer een lang weekend rondjes rijden in de mooiste streek van de ardennen. Het Hemelvaart weekend is daar ideaal voor. Wel even vooraf inschrijven. via info@ptcv.be

24-05-17 Dag 1

Dag van vertrek naar Stavelot. Ieder ging op eigen gelegenheid vanuit eigen huis richting Stavelot. Dat ging helaas bij sommigen niet al te snel, lange files bij Antwerpen. Wendy, Johan en Jan Kees hebben het op een gegeven moment zelfs maar opgegeven en zijn toen zij de kans kregen er uit gegaan om een terrsje te pakken om het later nog eens te proberen. Peter en Astrid moesten eerst nog naar Leuven om 2 dozen wijn op te halen. Zij konden op een gegeven moment de file uit en de weg naar Leuven was goed te doen. En ondanks het feit dat zij toch nog een stuk om moesten rijden kwamen zij toch nog als een van de eersten aan. De ouders van Wendy en Johan waren al wel eerder gearriveerd. Peter en Astrid naar Bernadette gelopen om de sleutel van het huisje op te halen.
Daarna eerst terrasje gepakt om eerst even bij te komen. Vervolgens hebben we onze auto uitgeladen. Kort daarna kwamen ook Wendy, Johan en Jan Kees en de ouders van Johan aan, al snel gevolgd door Rudiger. Als laatste arriveerde Mark. Er volgde een moment van bedrijvigheid met spullen en brommers uitladen en had iedereen zijn kamer uitgekozen en zich geïnstalleerd. waarna wij ons tegoed deden aan een heerlijke chili, klaargemaakt door Jan Kees. Na het eten even uitbuiken op het balkon met koffie.
Na de koffie de brommer op voor een avondrit naar de watervallen van Coo. Een rit waar Johan het nodige commentaar kreeg van de rest, vanwege zijn "bouwlamp/lasvlam" aan de voorkant van zijn brommer. Ieder die voor hem reed werd verblind door het felle licht en zag niks meer in zijn achteruitkijkspiegel. Jan Kees had zelfs zijn spiegel er al afgehaald, dus moest Johan maar voorop gaan rijden. Hij wist het zelfs te presteren om met zijn achterlicht mensen te verblinden.. fijn zo,n kokusan onsteking! Bij de watervallen even pauze gehouden, helaas vergeten wat te drinken mee te nemen. Dus toen maar naar het centrum van Stavelot gereden en daar een terrasje gepakt om de dorst te lessen. Daarna door de toch wel donkere heuvels weer naar "huis" gereden en daar nog een afzakkertje genomen. Het einde van het begin, wat beloofde een mooi weekend te worden.


Foto's Dag 1

25-05-17 Dag 2

Na een goed ontbijt klommen we weer op de brommer. De bedoeling was om naar het kasteel van Franchimont te rijden en we waren op de goede weg maar toen toch ineens verkeerd gereden. Dus dat plan maar laten varen en naar Spa gereden. In Spa aangekomen daar een terras gepakt. Dan weer de route vervolgd en via allerlei omwegen en een steile klim richting het hoog gelegen Wanne waar bij de skihut wederom een terras werd aangedaan. Onder het genot van een prachtig Panorama-uitzicht.
Daar heerlijk genoten van de overdadige hoeveelheid zon en een lekker biertje. En weer richting het huisje.
Daar een lekkere barbeque gedaan. Na het eten nog lekker nagenoten bij een haardvuurtje.


Foto's Dag 2

26-05-17 Dag 3

Na het ontbijt weer de brommer op, richting Malmedy. Halverwege de tocht in aanraking met een zeer steile heuvel waar de brommer van Rudiger er geen zin meer in had en niet meer naar boven kwam. Johan, Mark en Jan Kees schoten hem te hulp en na lang zwoegen kregen ze hem uiteindelijk toch de heuvel op. In Malmedy aangekomen een terras gepakt en daar geluncht met echte belgische frieten. Daarna doorgereden naar het circuit van Spa. Ons daar genesteld in het gras en Johan en Wendy gingen wat te drinken halen in het dorp. Daar nog een tijdje gezeten en nog even aar de race-auto´s gekeken.
Nog een statie-foto gemaakt onder het bord van het circuit en toen weer richting huisje. Daar lekker hachee gegeten, klaar gemaakt door Johan.
Mark ging na het eten naar huis, afgelost door Toon die toen aankwam. Na het eten nog bij het haardvuur gezeten, waar het steeds gezelliger werd, mede door het slinken van de wijn en bier voorraad.


Foto's Dag 3

27-05-17 Dag 4

Na het ontbijt richting Recht, een mooie route alleen werden we constant dwars gezeten door hordes wielrenners die vol goede moed en zeer sportief er van overtuigd waren dat ze wel een 25% helling op konden fietsen, dat ging in de werkelijkheid maar zeer moeizaam en onze overduidelijke aanwezigheid doormiddel van herrie en rook werd niet echt gewaardeerd. Op een gegeven moment een fietsroute gevolgd en in een bos terecht gekomen waar het fietspad nog nauwelijks een fietspad was te noemen. Het leek meer op een rivierbedding, wel avontuurlijk. Daarna doorgereden naar Stavelot en daar een terras gepakt en uiteindelijk weer terug naar het huisje.
In de middag gingen Johan, Peter, Toon en Rudiger nog een ritje doen. Een tocht wederom diep het bos in met de nodige ontberingen, het was meer overleven dan brommer rijden. Door paadjes die in riviertjes veranderden, en een ´grind´ pad met keitjes van een baksteen groot, met een 25% afdaling minstens..
Toen zij terug waren weer lekker aan het diner, Ratjetoe met aardappelen en rijst, ditmaal klaargemaakt door de ouders van Johan.
En daarna wederom genoten van een drankje bij het haardvuur.


Foto's Dag 4

28-05-17 Dag 5

Helaas de laatste dag alweer. Een dag die na 3 dagen mooi weer begon met regen en donkere luchten.
Een ochtend van bedrijvigheid volgde, waar iedereen weer zijn spullen ging inpakken en het huisje schoonmaken en opruimen. Behalve Toon, Peter en Astrid ging iedereen na het ontbijt weer huiswaarts.
Het weer was inmiddels weer opgeklaard en in de middag gingen Toon, Peter en Astrid nog een laatste ritje doen. Weer richting Wanne waar wij weer bij de skihut op het Panorama-terras belanden. Daar geluncht en een pintje gepakt. Toen weer richting het huisje waar zij nog de laatste opruim en schoonmaakdingetjes hebben gedaan. En toen was het echt voorbij en moesten we toch echt weer naar huis. Astrid en Peter hebben Toon nog uitgezwaaid en toen de sleutel weer ingeleverd en administratie afgehandeld.
Toen zijn ook zij vertrokken, na nog een laatste keer het terras van Stavelot aan te doen. En toen was er toch echt een einde gekomen aan een mooi, warm weekend Ardennen met mooie ritjes, leuke mensen en veel gezelligheid! Als laatste nog een extra bedankwoord voor de ouders van Johan en Wendy, die alle dagen zo goed voor ons gezorgd hebben zodat wij zelf eigenlijk niks hoefden te doen.
Werd zeer gewaardeerd!!!!!!


Foto's Dag 5

Copyright © PTCV 2004 - 2023
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539