Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag van de Herfstrit 2016

6-11-2016 Essen

Op zondag 6 November hadden we de weergoden absoluut tegen ons, maar door de in dat opzicht verrassend hoge opkomst konden we niet anders dan RIJDEN ! Al vanaf 10uur was een groot regenfront aangekomen, met eerst zachte miezerregen die langzaam overging in steeds zwaardere druppels. Het was niet echt koud dus dat viel dan weer mee.
Maar om 12uur het geplande verzamel uur, zag het er allemaal erg triest uit. Peter reed nog even om benzine, en bij thuiskomst grote verrassing... Want om net voor half 1 kwamen er zomaar 5 mensen uit Roosendaal, en waren ook Toon en Nico uit Limburg en Phillipe uit Diest ook van de partij. De thuisploeg moest nog aan het ontbijt want die hadden geen hoge verwachtingen van de opkomst gehad, en dan konden er mensen die dat wilden gelijk mee lunchen.
Dus toch blij verrast vertrokken we met 9 man en 2 dames op pad, na de ergste regen te hebben afgewacht. Zo reden we rond half 2 richting Bergen op Zoom om door een mooi gekleurd herfstbos en steeds minder regen (zelfs na 5 km droog) de weg richting Roosendaal in te slaan. Helaas was het gat in de bewolking maar net groot genoeg om de Brembos te bereiken. Een polder café tussen Roosendaal en Nispen.
Het was daar dat we ons hoofd doel moesten los laten namelijk de Bert Brouwers memorial toets aan deze rit. Het weer was te erg om nog grote plannen te maken. Na een oer gezellige anderhalf uur in warm café gingen we weer op weg op een zeldzaam droog moment. Na wat strubbelingen om de brommer van Peter aan te krijgen, wat met een verse bougie verholpen was, richting Essen, Horendonk en net voor de volgende bui kwamen we in Jagersrust aan. Waar we nog wat dronken en bitterballen aten om daarna huiswaarts te keren. Al met al toch nog 40 km gereden.


foto's Peter en Hugo

Copyright © PTCV 2004 - 2023
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539