Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag van de Lenterit 2016
10 april 2016 - Diest
Aankondiging:
Zo 10 April Diest: Voorjaarsrondrit Voorjaarsrit in de omstreken van Diest. Samenkomst op de historische Citadel (gratis parking), ingang via Leuvensestraat 83, Diest om 10u30 vertrek om 11u00. Voor een gevarieerde rit langs de Hagelandse heuvels, beken en rivieren en een heus meer. We beklimmen zelfs, Led Zeppelin indachtig, de “stairway to heaven”.

Met fraai lente weer, aan een graad of 14 was het verzamelen op de historische citadel. Waar we al snel met 8 brommers klaar stonden. We vertrokken over een mooie kassei weg naar beneden voor een rit door de de Hagelandse heuvels. Na het vertrek te Diest vanop de historische citadel via Zichem langs de Maagdentoren naar Scherpenheuvel.
Vervolgens via Schoonderbuken naar Tielt Winge waar we de Vlooibergtoren “stairway to heaven” beklommen. Daarna via Bekkevoort, Assent, Webbekom langs het wachtbekken van de Demer, Halen naar het Schulensmeer voor een hapje en een drankje. Op onze terugweg passeren we Lummen, Meldert, Paal, Vleugt langs boomkwekerijen naar Schaffen voor een drankje in “De Hoef”.


Copyright © PTCV 2004 - 2023
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539