Puch en Tomos Club Vlaanderen
De Belgische Federatie voor Oude Voertuigen vzw
Sinds begin 2016 is de PTCV ook lid van de BFOV, wat behoorlijke voordelen voor onze leden heeft.
Door je inschrijving bij de PTCV ben je ook gelijk lid van deze overkoepelende oldtimerclub, waar je meer over kunt lezen op hun website http://www.bfov-fbva.be.
(Al kan je uiteraard hier bezwaar tegen maken door dit bij de opmerkingen te vermelden op het inschrijf formulier)
Aangezien we dit jaar allemaal een kenteken plaat moeten gaan aanvragen voor onze rijdende brommers (die je in het verkeer wil brengen) was dit een logische stap. Want veel van ons hebben of geen papieren bij hun oldies, of er zijn nooit Gelijkvormigheids attesten op afgegeven (voor 1972 bestond dat niet). Nu verlangen ze helaas bij inschrijving van je bromfiets op kenteken dat je een bouwjaar invult.. en dat liefst ook kan onderbouwen. Voor dat laatste is de BFOV als enige instantie (voorlopig?) in de wet vermeld, en kunnen we er niet meer omheen.
Het voordeel van een aanmelding van de aanvraag voor een bouwjaarattest via de club is 20 euro per bromfiets (25 ipv 45 euro!). (zoals te lezen is op de bfov site). Want als PTCV lid ben je gelijk Full Club Member. Als het goed is ontvang je kort na je aanmelding hiervan bericht van de BFOV. Dit kan soms even duren, want als je jezelf aanmeld op deze site moeten we het bij de BFOV ingeven, en als je je daar langs aanmeld moeten we het in onze eigen administratie ingeven.. beetje dubbel werk dus.
Maar .. je ontvangt dan ook alle mailings van de BFOV, en aangezien je ook je eigen gegevens kan gaan bijhouden die daar geregistreerd staan middels de per mail verstrekte codes, kan je ook je eigen voertuigen registreren daar, je gegevens naar believen wijzigen, goedkopere verzekeringen afsluiten voor je brommer via marsh (67 euro voor je eerste brommer en 12 voor de volgende(n)..) en andere club gerelateerde kortingen genieten. Kortom veel voordeel voor de zelfde prijs..
Om van deze voordelen te genieten moet je volledig lid, of plus-lid worden van de PTCV, kosten bedragen dan 8 of 30 euro. zie de inschrijf pagina.

Copyright © PTCV 2004 - 2021
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539