Puch en Tomos Club Vlaanderen
Belgian Historic Vehicle Association
Sinds begin 2016 is de PTCV ook lid van de BEHVA (voorheen BFOV), wat behoorlijke voordelen voor onze leden heeft.
Door je inschrijving bij de PTCV ben je ook gelijk lid van deze overkoepelende oldtimerclub, waar je meer over kunt lezen op hun website https://www.behva.be.
Aangezien we al sinds 2016 een kenteken plaat moeten gaan aanvragen voor onze rijdende brommers (die je in het verkeer wil brengen) was dit een logische stap.
Want veel van ons hebben of geen papieren bij hun oldies, of er zijn nooit Gelijkvormigheids attesten op afgegeven (voor 1972 bestond dat niet). Nu verlangen ze helaas bij inschrijving van je bromfiets op kenteken dat je een bouwjaar invult.. en dat liefst ook kan onderbouwen. Voor dat laatste is de BFOV als enige instantie (voorlopig?) in de wet vermeld, en kunnen we er niet meer omheen.
Het voordeel van een aanmelding van de aanvraag voor een bouwjaarattest via de club is 20 euro per bromfiets (25 ipv 45 euro!). (zoals te lezen is op de BEHVA site). Want als PTCV lid ben je gelijk Full Club Member. Als het goed is ontvang je kort na je aanmelding hiervan bericht van de BEHVA. Dit kan soms even duren, want als je jezelf aanmeld op deze site moeten we het bij de BEHVA ingeven, en als je je daar langs aanmeld moeten we het in onze eigen administratie ingeven.. beetje dubbel werk dus.
Maar .. je ontvangt dan ook alle mailings van de BFOV, en aangezien je ook je eigen gegevens kan gaan bijhouden die daar geregistreerd staan middels de per mail verstrekte codes, kan je ook je eigen voertuigen registreren daar, je gegevens naar believen wijzigen,goedkopere verzekeringen afsluiten voor je brommer via Marsh (69 euro voor je eerste brommer en 12 voor de volgende(n)..*tarief 2020*) en andere club gerelateerde kortingen genieten. Kortom veel voordeel voor de zelfde prijs..
Om van deze voordelen te genieten moet je volledig lid, of plus-lid worden van de PTCV dat kan als middels de inschrijf pagina.

Copyright © PTCV 2004 - 2023
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539