Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag van de winterrit 2015
27-12-2015 Antwerpen
Aankondiging:
Met de kerst voor de deur, is het weer tijd om de winterrit aan te kondigen. Dit keer daags na de kerst op 27 December.
Winter prikjes zijn niet verwacht dus zullen we waarschijnlijk bij temperaturen ruim boven het vriespunt een rit gaan rijden. Vermoedelijk een kilometer of 50, met wat tussenstopjes uiteraard.
Ook dit jaar weer om 12 uur verzamelen zodat we om 12.30 kunnen rijden, bij ´Barcelona´, Rijnkaai 102 - Hangar 27, 2000 Antwerpen dat is naast/onder het atv gebouw (route zie www.atv.be ) .
We willen om half zes weer terug staan op de kerstmarkt bij het Steen (op 300mtr van de start) zodat iedereen op tijd naar huis kan, maar als t gezellig wordt op de kerstmarkt kan het wat later worden natuurlijk...


In de warmste decembermaand ooit gemeten, stonden we nu echt voor de laatste keer onder het afdak van hangar 27.
Tegen 12 uur stonden de eerste mensen al klaar op de kade. Evert en Yani waren er eerst, en langzaam kwam ook de rest binnen vallen tot er 8 brommers stonden. Het was nu echt voor het laatst vertrekken vanonder het atv-gebouw want de gratis parking waar we jaren van genoten hadden is komen te vervallen, helaas. Want we zijn toch vaak blij geweest met ons droge plekje wat een beetje beschutting bood tegen de soms barre elementen.
Dat was deze keer niet echt nodig, met rustig weer en een goede 12 graden maar net iets frisser dan de herfstrit.
Strak op tijd vertrokken, en uitgezwaaid door Tony die ons gewoonte getrouw even kwam bezoeken (en wat foto´s maakte), reden we richting het stoplichten walhalla van de sint Bernaards steenweg, wat we wonderwel met maar 2x echt wachten konden doorstomen. Afgeslagen aan het kerkhof en om fort 7 heen (waar we even stopten aan de toegangspoort) binnendoor naar Hemiksem om daar met de overzet naar Bazel te vertrekken.
Daar bleek de brommer van Ronnie toch wat slechter te lopen dan verwacht. (z´n brommer was onze kruissnelheid niet gewend)
Vanaf daar slingeren door de weilanden, om aan de tram remise van Zwijndrecht nog even te tanken en dan door de muggenwolken heen aan te komen bij de Halve Maan. Waar het zoals altijd snel gezellig was en we onze maag konden vullen met hamburgers en ons vochtgehalte weer wat konden opvijzelen. Met het invallebn van het duister weer gestart, om langs de E34 door Zwijndrecht en Burcht met de fietstunnel weer op de rechteroever te komen waar de kerstmarkt wachtte. Toon, Nico en Philippe reden gelijk door zodat ze op tijd thuis konden zijn. Maar voor sommigen was het pas compleet toen ze na de kerstmarkt nog buiten op het terras een pita schotel konden eten (ja op 27 december, zonder overjas aan, buiten eten op t terras..)
Kortom een zeer geslaagde panne aan lente condities.

Copyright © PTCV 2004 - 2023
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539