Puch en Tomos Club Vlaanderen
PTCV herfstrit 2014
9 November 2014
Duffel
Aankondiging:

Duffel: PTCV Herfstrit 2014 Verzamelen vanaf 13 uur aan de kerk van Duffel (adres: kapelstraat, 2570, Duffel) voor een korte rit door een herfstig landschap.
Vertrek 13.30u
Afgesloten met hapje en drankje bij Slager Jan Bruyninckx
Info : Jan Bruyninckx 015-31 35 38

Verslag:

Om kwart voor 2 ongeveer vertrek om Toon en Nico gelegenheid te geven af te laden, en nog wat te drinken uit Jan z´n frigo.
Met zowaar een paar nieuwe gezichten uit Malle (op een zündapp) en uiteraard oude getrouwen. Zodat we met 10 brommers en 12 personen (jawel 2 dames achterop) aan de start stonden.
Zonnetje werkte mooi mee en met 13 graden was het best bekwaam te noemen, weinig wind scheelde ook al..

Met een vlotte start zo Duffel uit, over kleine baantjes slingerend door ´t landschap wat na de eerste frisse week eindelijk mooi op herfstkleuren begon te komen. Na een handvol wat grotere wegen begon het te betrekken en zachtjes te spetteren (minimaal, maar toch) dus maar gestopt voor een drinkstop.. of we nu hadden gewild of niet, we zouden daar toch stil zijn gevallen bij café Doortje... Want de fraaie zundapp scooter leed ineens aan een afgebroken ankerplaat borging van zn voorwiel.
Met vereende krachten toch weer rijdend gekregen, en toen ´t buitje voorbij was het er weer op gewaagd. Maar helaas na paar extra nood reparaties heeft de berijder ´t toch opgegeven om z´n vriendin dan maar met ons mee te sturen om achterop een VZ de auto op te gaan halen.
Voor het donker en met zeker 60km op de teller kwamen we terug bij onze slager Jan, waar drinken en broodjes voor ons klaar stonden.
Erg bedankt, ze smaakten prima zodat we niet op een lege maag huiswaards moeten.


foto's Guy Mangelschots

foto's Peter

Copyright © PTCV 2004 - 2023
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539