Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag PTCV zomerrit 2014
st Huibrechts Hern 13-7-2014
Traditiegerouw verzameld aan het schooltje, en hoewel het fiks kon regenen die dag toch nog beetje opkomst. Want Nico, Toon en Marco hadden zich als organisatie toch weer van hun beste kant laten zien door er een spannende excursie in te plannen. Philippe, Guido, Wendy, Johan en Peter wilden het dus niet missen en hadden er wel wat kilometers voor over. (J&W waren toch 200km van huis).
Na het vertrek nog even voor de zekerheid langs de benzine pomp en rap ging het met Marco op kop door t Limburgs landschap, maar na een 10km was de Puch van Nico ineens niet meer op snelheid te krijgen na een stevige klap binnen in zn blok... oei.. zelfs met het technisch inzicht van Toon en Johan bleek er geen repareren meer aan (onderweg) dus hebben we brommer en berijder achter moeten laten.. iets wat we nog niet voor gehad hebben met de PTCV.
Doordat eea al best wat tijd gekost had zat er weinig anders op dan via de grote baan recht op Tongeren af te rijden, om daar op afgesproken tijd ons middagmaal te kunnen nuttigen.
Toen ook weer met spoed richting Canne vertrokken, waar de gidsen ons al stonden op te wachten voor de rondleiding in het gewezen NAVO hoofdkwartier (wat geheel uitgekleed was na een asbest zuivering) maar er was toch genoeg te zien en te leren uit de uitleg van onze gids.
(Deze rondleiding waarvoor we onverwacht toch 70 euro aan t Limburgs landschap moesten betalen, werd gesponsord door Nelissen transport, waarvoor dank)
Toen we buiten kwamen bleek er net een fikse bui gepasseerd te zijn, iets waar we 30 meter onder de grond niets van gehoord hadden natuurlijk.
Toen de inwendige mens maar even verzorgd bij de nabij gelegen jachthaven..met uitzicht op de heuvel van Eben Emaël waar we al eens eerder ondergronds geweest waren.
Toen de tijdsdruk er af was liet Marco ons even een technisch pittig, mooi, stukje door de ´kleine ardennen´ van het noordelijkste puntje van Walonië rijden. Het kleine puch-maxi tankje van Guido bleek net te klein zodat i een paar honderd meter voor de benzine pomp droog viel. Maar ook dat was snel opgelost mbv een zwerfvuil flesje. Onze weg vervolgend richting de vertrek plaats was de temperatuur al tot 26 graden gestegen, een heel verschil met ´s morgens.. en in de grot.
Uiteindelijk helemaal zonnig en droog terug gereden naar de Tommen in st Huibrechts Hern. Nog geen kwartier binnen brak er een tropische bui los die onze brommers in 1 klap compleet schoon maakte. Maar goed we zaten binnen dus geen last van.

Foto's van Guido

foto's peter

Copyright © PTCV 2004 - 2023
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539