Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag PTCV weekend Stavelot 2014
28- Mei t/m 1 Juni 2014
Ook deze jubileum editie van ons ptcv weekend in de ardennen was zeer geslaagd. In tegenstelling tot voorgaande jaren nu niet alleen een weekend, maar een extra lang weekend, van Woensdag avond t/m Zondag.
De weergoden hebben ons gezegend met heerlijk weer en de brommergoden konden het niet laten ons van erge pannes te behoeden.
Donderdags, na de eerste afdaling richting Trois ponts (en de benzinepomp), die al echt pittig genoemd mocht worden was de eerste kleine panne al bekend, Jan met een vastgelopen rem.. Nou ja beide remschoenen vonden het nodig om los te komen in zn achterwiel, en de dag er op begaf op ongeveer de zelfde plek de schakelkabel van Bert het, maar doordat Phillipe de lokale garagehouder duidelijk kon maken wat we wilden kon hij gelijk doorrijden met een schroefnippel die paste. Beide zaken deskundig gerepareerd door Johan, die zich ontpopte als monteur van dienst. Zo hebben we Donderdag in zuidelijke richting via Vielsam de zachte glooingen van de ardennen verkend, de route wat aangepast aan Jan z´n rem capaciteit om dan te eindigen op het terras in Stavelot waar we spontaan nog 2 Haaqgse Puch rijders ontmoetten die op een camping in de buurt stonden.
De dag er op stond Annelies haar brommer af aan Jan, zodat ze nog kon studeren en Jan mee kon zonder remproblemen, zo hebben we de omgeving van Malmedy verkend, via stille en steile weggetjes, tot aan robbertville en met een slinger langs het circuit weer terug. Beide dagen konden we rekenen op een rondje op café van Jan, waarvoor dank. Zaterdag was het tijd voor een lange rit, over Spa met een stopje tegenover het station, naar de Botrange waar we gegeten hebben, en weer terug over Malmedy naar huis. (wat een verschil met vorig jaar waar we in de mist en de regen stonden te schuilen, nu heerlijk weer en vol uitzicht op de ardeense hoogten) De Zondag nog een ritje over Recht en terug over Wanne.
Kortom, heerlijk gereden bij prachtig weer.

Copyright © PTCV 2004 - 2023
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539