Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag van de winterrit 2012
Antwerpen 30-12-2012
In de natste December maand sinds het bijgehouden werd, hadden wij het geluk een eigenlijk compleet droge dag te treffen. En nog eentje met bovengemiddelde temperaturen ook. Zodoende stonden we op tijd klaar onder de luifel van Barcelona, waar al snel de eerste deelnemers en zelfs 2 uitzwaaiers (Guy en Tony) ons vergezelden. Na een eerste opwarm borrel vertrokken we met 7 brommers richting Hoboken, over de kaaien en met een slingertje over het fort , nog even wat modder pakken op weg naar de polderstad, en recht de pont op. Alsof die op afspraak was blijven wachten.
Nu het zo vlot ging maar geen jenever stopje onderweg maar een café opgezocht in Kruibeke waar we ons toch wat konden warmen. Met 8 graden was het niet koud maar de straffe wind , krachtje 5, maakte het minder comfortabel al deed het zonnetje toch z´n best om regelmatig door de wolken te breken.
Na buitenkomst de route weer opgepakt en richting de Wilden Haan, het landelijk buitengebied van Antwerpen, opgezocht (zo landelijk dat ze met de paardenwagen nog het kuil voeder uitreden..het leek wel een kleine eeuw geleden). Schampend langs Melsele en gestopt bij de kerststal van Halve Maan voor pot en pint in de polder. Als voldane mens weer de brommer op om dan in één keer via Burcht en de fietstunnel op de kerstmarkt te eindigen. Dat alles in record tijd eigenlijk want we stonden rond 5 uur al weer bij het reuzenrad. oa. omdatJelle weer snel thuis moest zijn. Maar het was mooi zo, niemand in panne gevallen, vlot gereden en met een toffe ploeg. Hieronder de foto´s , met bijdrage van Peter Staal en Tony Wouters.
De Kerststal van Halve Maan
Film inzendig van Yani Dom

Copyright © PTCV 2004 - 2021
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539