Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag van de herfstrit 2012
Leuven 21-10-2012
Startende vanaf de Bodard parking aan de ring van Leuven, onder een dik wolken dek. Met een geplande start om 12.30 uur, toch nog even gewacht tot 1 uur, maar er kwam niemand meer bij helaas. met tien brommers op de parking, toch met 9 vertrokken want er was 1 persoon zo vriendelijk om ons te komen uitzwaaien (wie?)
Vlot vertrokken in de richting van oud-Heverlee en zo verder door het bos in vol herfst ornaat. Door mooie heuvels en dalen langs de Dijle vlotjes bijna 30 kilometer gedaan tot de eerste stop. Alwaar de zon net doorbrak zodat we de rest van de middag ook nog eens in een stralend zonnetje hebben gereden bij temperaturen net boven de 20 graden.
Na een ongeplande afslag stonden we voor een ongeplaveide landweg die er nog best redelijk uitzag... maar na nog een afslag richting rimboe toch een echt modderbad werd. Voor de schakelbrommers geen bezwaar, maar voor Guido die op zijn snelle, maar niet geheel lekker afgestelde, maxi was een ware marteling. Want wat doe je als je motor afslaat en je staat tot je enkels in de vette blubber en je hebt een maxi.. sleuren aan het ding tot je weer vaste grond onder je voeten hebt . Maar met vereende krachten werden er bougies gewisseld en geduwd tot de maxi er weer zin in had.
Bij het zoet water / Spaans dak nog de innerlijke mens versterkt, zodat we na pot en pint nog even het centrum van Leuven onveilig konden maken. Om dan op te splitsen en weer huiswaarts te trekken.

Foto's Peter

De route

En hier nog een filmpje 6Mb in wmv formaat (klik op de foto)

Copyright © PTCV 2004 - 2021
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539