Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag van de eerste zomerrit 2012
8 Juli 2012 Essen-Hoek richting Zeeland

In de toch al natte zomer van dit jaar was 8 juli op de weersverwachting een hele slechte dag, en tot in de nacht er voor ging ik ook uit van matige tot zware regen gedurende heel de middag. Toch geen moment getwijfeld, we gaan gewoon rijden.. Het zou niet koud zijn en 20 graden en nat is gewoon douchen op de brommer , zeg maar.

Bert ging zeker mee, Toon en Nico hadden eerder in de week ook al aangegeven wel 250 km met de auto te willen rijden om dit mee te maken, de dames uit Brasschaat leken er ook al zin in te hebben een week tevoren.....
´s morgens kwamen al de eerste telefoontjes binnen, ´wordt wel nat, gaan jullie echt wel rijden ?´ maar ook van Evert, ´wacht op mij ik kom er aan´ (was i zelfs nog een van de eerste) Gelukkig kan je tegenwoordig ook zien wat er realtime in de lucht hangt, en weersvoorspellingen ten spijt zag ik een oplossend front, dus best grote kans dat we het zelfs droog gingen houden. (kortom vertrouw niet op voorspellende computers) gelukkig konden we iedereen overtuigen van deze positieve ontwikkeling. Een anderhalf uur later als gepland zaten we, na ontvangst met koffie en muffins, toch nog met 7 personen op de brommer, en jawel in een stralend zonnetje !

Over de brabantsewal, door het bos naar de zeeuwse polders gereden. (Door gebrek aan tijd de vorige zondag niet op café-verkenning geweest en dat moesten we nu bekopen.. we reden café gewijst de woestijn in.) Mooie ´nieuwe´ gemaakte landschappen maar met gesloten horeca op zondag, en zo hebben we uiteindelijk maar even halt gehouden naast station Krabbendijke waarbij de eigen noodvoorraden werden aangesproken ;-).
Nog even een stopje aan de Oosterschelde kust, en nog geen half uurtje later een kijkje aan de Westerschelde kust, en weer vlot naar de brabantse bourgondische gronden gespoed (al na vlot 57 km op de teller erbij gezet te hebben), waar Non Plus Ultra al naar ons stond te lonken. Precies op tijd.. Nadat we het eerste rondje droog op het terras hadden genoten, kwam er na het serveren van de tweede even een klein buitje over waardoor we beter even binnen gingen zitten. Uiteraard rondjes van de ptcv na zoveel onbedoelde droogte ;-).
Een kwartiertje later konden we weer droog opstappen voor de laatste 15 kilometer. Toen we de brommers uit hadden gezet begon het weer te druppen, maar al met al hebben we dus onderweg geen druppel regen gehad. Wel veel zon en schone uitzichten met een fraaie wolken hemel. Heeft de regenbroek van Nico goed gewerkt ;-).

Peter

Foto's van Peter


Inzending van Kristina en Marleen
De Route : (met dank aan google earth)


Copyright © PTCV 2004 - 2023
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539