Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag PTCV weekend Stavelot
11-13 Mei 2012
Voor de verandering in Stavelot , waar Toon een leuk onderkomen voor ons gevonden had.
Vrijdag , toen het nog 17 graden was.. hebben Jelle en Peter die de sleutel op gingen halen Guido, die als eerste binnen kwam op de moto, alleen gelaten om een klein rondje te doen. Even langs Coo en dan langs de andere kant van de berg terug, klinkt simpel. Dat liep al wat uit de hand door langs de verkeerde kant van het circuit terug te komen, zo zou er nog wel meer volgen.
Tegen de avond was iedereen aangekomen zodat Jelle zijn specialiteit kon serveren en we weer eens bij konden praten. Kennis maken met Ruben en Reinout die er voor het eerst bij waren, en zo was het al snel nacht.
Zaterdag : Bij droog weer en ´s middags toch nog een 10 graden heerlijk en pechvrij gereden, na ontbijt om half elf vertrokken richting Spa. Om rond half 2 in Durbuy te staan. De mooie smalle wegen slingerden ons daar naar toe helaas. Niet getreurd, goed gegeten en gedronken en toen meldde op het eind Jan zich per telefoon. De gps van Guido gaf ons een uur om thuis te geraken, maar voor we er waren was het al 2a3 uur later. Al met al een rondje van zo´n 100km. Dus even later te ere van Jan nog maar een tour tegenaan gegooid die ons vlinderend rond Stavelot via Trois points weer terugbracht, oke nog oponhoud toen Peter zn benzine op bleek 200 meter van een pomp. Maar weer 40 erbij op de teller. ´s avonds heerlijk gegeten van de culinaire uitspattingen van de hand van Johan en Jeroen, en thuis front. Nog wat natafelen en het bedje in voor de afsluiter de volgende dag.
Zondag : Een zonovergoten dag. Na ontbijt en vertrek om een uur of 11 een variatie op de rit van gisteren gedaan, maar nu met tussen stops, die ons over fraaie wegen via Malmedy naar het volgende dal voerde, waar we toevallig tegen een zeepkistenrace aan liepen met horeca, een slinger via stavelot met terras stop in de felle zon op naar Trois Points, om dan 1 afslag te missen en een mooie verdwaalweg te worden op zoek naar een alternatieve weg. Coo hebben we op die manier niet gehaald, wel de l´ancienne barriere, om gelijk terug te moeten keren om nog op tijd uit het huis te zijn..
Pannenkoeken en poffertjes gegeten van Jan en alles opgeruimd, en het weekend was weer gedaan. Al met al een 200 km of meer voor wie alles gereden had.
Klaar maken voor vertrek
Foto's van Jan en Peter

Copyright © PTCV 2004 - 2021
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539