Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag van de winterrit 2011
Zondag 18 december 2011
De week er voor hebben we alles nog gereden van de route, op basis van een inzending van Wim Matthijs en wat nadere uitwerking ivm het verwachtte weer. (Zeker geen vrieskou !) Alle eventualiteiten toch uitsluiten en gelijk leuke plekjes zoeken voor een tussenstop of schuil plaats mocht het regenen.
Zaten er nog mee in dat bij het toen aanwezige springtij er 30 cm water stond op de pont oprit... wat bij laagwater, een week later, 4 meter of meer lager stond.
Nee, geen auto pont, dus dan maar omrijden naar Kruibeke. Zo ben je wel even zoet met een rit uitzetten, Bert rijden en ik mafigeren, hop over het fietspad, 3x op het zelfde stuk fout kunnen rijden, ja we komen er wel.
Een route met mooie punten zoals de vergeten restauratie, een serie forten, leuk pontje, cafekes om te ´schuilen´ redelijk voorzien, en maar 46 kilometer, kan niemand zich een bult aan vallen. Komt helemaal goed...

Heel de week had het dan wel gestormd en geregend, maar 21ste eeuwers die we zijn, vertrouwen we gewoon op de voorspellingen die naarmate de zondag naderde alleen maar gunstger werden. En dat kwam nog eens uit ook. Op de heenweg van Essen naar Antwerpen nog een paar miezers regen gepakt toen we te snel een wolk naderden, (goed zichtbaar in de steeds verder opentrekkende bewolking, met een fel zonnetje er achter) maar na een overdachte rookstop, bleef die voor ons uit de weg nat maken tot we om 12 uur klaar stonden voor de meute die een rit in het oog van de storm wel zagen zitten...

En jawel na een kwartier kwam Gerald , die in antwerpen woont, al aan. Rijden we toch al niet alleen... nog maar even wachten..nog eens bellen, mm iedereen thuis. Dan sta je daar met drie man in de tocht onder ´Barcelona´. En gezien de opkomst kreeg Geralds vaders verjaardag voorrang.. en zo stonden we om 1 uur op een verder lege kaai met 2 man ritorganisatie, de wind was ondertussen gaan liggen, de zon brak door en wat doe je dan. Gewoon de rit rijden !. rit uitzetten is rit rijden, publiek of niet.
Is een mooie rit, dus waarom niet, en in goed gezelschap. Met twee flessen vanille jenever en 16 gehakt ballen, als partykit komen we niet om. (Stel je voor dat het druk was geworden, had gekunnen.-dat was vorig jaar ons overlevings pakket in de sneeuw-tocht-)
Jawel , het was een mooie rit. maar daar ga ik niet teveel over vertellen, kijk maar naar de foto´s.
Je ziet ons nog droog buiten stappen uit het café in Burcht, maar na de fietserstunnel begon het al te miezeren, om zachtjes te veranderen in een natte-sneeuwstorm tegen dat we Antwerpen uit kwamen, wat was dat een vettigheid, eén zo´n natte sneeuw fledder in je oog en je zag niets meer met een bevroren oogbal. Dat ging niet hard meer, het laatste stuk duurde zo nog het langst.
Éen ding kan ik al wel verklappen, volgend jaar rijden we hem misschien weer...
Alleen dan met wat meer mensen ? Of zijn we een zomer-ritten clubje geworden ? (dan had het eigenlijk druk moeten zijn geweest..)
´k sluit maar af met het woord dat ik tijdens de rit het meest gebruikt heb er over, belachelijk.

p.s.

Copyright © PTCV 2004 - 2021
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539