Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag PTCV weekend Herresbach 2011
13-15 Mei 2011
Ongewoon vroeg was vrijdag de organisatie er al, zo vroeg dat er zelfs nog wel een klein bosritje in zat voordat de eersten zouden arriveren. Dus snel alles uitgeladen de brommers van een kilometer koord ontdaan en een leuk bosritje gereden. Zo kwam Bert er ineens achter dat bergen echt voor mindere prestaties zorgen op een 2 bak heuvel op ...
Begin van de avond kwamen de eerste bezoekers binnen vallen, en tegen etenstijd was iedereen er. (uiteindelijk, want door ons leuke ritje waren we wel even vergeten een puch aan de ingang weg te zetten zodat nieuwkomers Jan en Phillippe alle uithoeken van Herresbach 20x gezien hebben, sorry.)
Kwam ook nog bij dat de ´hoofdweg´ versperd werd door een feesttent, maar daarover later meer.
De spagetti met bologniese saus uit de keuken van Jelle (zou 5 kilo genoeg zijn ? ) ging er rap in, en lang werd er niet nagetafeld. Een schone rit voor de boeg.. (en in het warmste en droogste voorjaar van de eeuw, hadden wij regendreiging en een nipte 15 graden voor de volgende dag in het vooruitzicht)
Redelijk vroeg uit de veren konden we rond een uur of 10 al vertrekken, best mooi weer en een 60 km voor de boeg, een rondje rond st Vith. Met bezoek aan het bier museum, ongeplande rit door het bos, en een vergeefse middag maalijd die eindigde in een soepje, maar geen echte pannes.
Nu iedereen al wel trek had, ging het prima 4 gangen menu van de dames uit jeroen´s huishouden er vlot in. Nog wat natafelen en een paar die-hards gingen nog even de feesttent opzoeken, om (soms veel) later weer terug te keren na bezoek aan de ´kermis´.
De volgende dag ´s morgens weer op pad om nog even wat leuke hellingen te doen in de buurt, met een kleine bui toch lekker gereden. De traditionele pannekoeken uit de keuken van de familie Puch smaakten dan ook goed. Het kot weer leeg geruimd en schoongemaakt alvorens ieder weer naar huis reed.

Inzending van Jan Oosterveld

Inzending P. Staal

Inzending van Toon N.

Copyright © PTCV 2004 - 2021
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539