Puch en Tomos Club Vlaanderen
Clubblad - Inbox - Guido 1-4-2011
----- Originele e-mail -------
Van: "Guido Cannaerts"
Aan: rudi@ptcv.be, "Francois Puch"
Verzonden: Vrijdag 1 april 2011 04:12:42 GMT +01:00
Onderwerp: gevonden en gezocht

Rudi en Cois,
jullie herinneren je het zich wellicht niet meer, maar jullie hebben mij eens dik geholpen met overal een foto van mijn gestolen Puchske als "gezocht" te verpreiden. Waarvoor nog altijd dank. Een paar weken later werd hij toevallig gevonden ergens in de struiken van een groot park in de buurt. Binnen een paar uur werd de eerlijke vinder naar mij doorverwezen, want ja, aan het hoge stuur alleen al herkennen zelfs kleuters hem. Er rijden er immers maar 2 meer rond in de wijde omgeving. Door dat terugvinden vielen alle speculaties over Maroccains en Polen en zo meteen stil, er gingen we er geredelijk van uit dat het een geval van joyriding betrof. Maar ook bij die uitleg had ikzelf zo mijn bedenkingen. En voila, verleden week kom ik een vage kennis tegen, die mij wist te vertellen wie jaren geleden de dief was. Ik zei eerst dat ik niet weten wilde, omdat ik mij dan ook niet druk hoefde te maken. Maar bleek dat de man inmiddels overleden was. Overdosis straf spul ! En dat was dan ook de reden van de "diefstal". Die kerel was geboren in 1957 en had op zijn vijfstigste, onder invloed, zelfs bij goede vrienden, meerdere "memorabilities" gepikt die allemaal appeleerden aan zijn jonge jaren. Dei diefstallen zijn pas na zijn overlijden uitgekomen, toen zijn moeder aan een vriend vroeg of er iemand iets kon doen met al die "schoon spullen van vroeger". Enfin, enerzijds een bizar verhaal, en anderzijds bevestigde dat wat ik altijd al beweerd had; dat er iets niet klopte met die diefstal.
Ik ben er toen, 2 jaar geleden, uiteindelijk vanaf gekomen met 100 euro voor een nieuwe ketting en wat kleinere schadeherstellingskes. Maar sinds toen heeft mijn Puch nooit meer echt goed getrokken. De fietsenmaker dacht dat het aan de uitlaat lag en jullie adviseerden eens te kontroleren of er niks mis was met de verhouding van de kamwielen. Maar nu mijn fietsenmaker eindelijk een passende uitlaat gevonden heeft, ontdekte hij licht olieverlies aan de versnellingsbak en beweerde hij dat mijn Puchske volgens hem "doorslipt". Ik heb hem dan uiteindelijk gevraagd er eens maar te kijken en gisteren belde die man mij met de definitieve en volgens hem fatal melding "Ge kunt daar ni imeer mee rije, want den disk van de vitessen is compleet naar de kl.." Volgens hem vindt ge dat nergens meer. Maar hij had dan ook nog nooit van de supersympathieke Puch&Tomosclub gehoord :)
Neen, serieus, ik surf mij hier nu al uren verloren tussen, meestal Hollandse, koopjes- en verzamelaarswebpagina´s en zie niet meteen hoe het verder moet. Daarom deze vraag aan de specialisten: Waar vind ik, liefst niet te ver van Halle, een "disk van de vitessenbak" of euh, nu begin ik ineens te twijfelen of het niet "den disk van den embrajage" was, de ontkoppeling dus. Soit, jullie weten wellicht wat hij bedoelt. Het gaat om een Puch Steyr daimler 7839219.
... Guido

------------ Antwoord --------

Fantastisch verhaal ! met je goedvinden plaatsen we dit op de site .
ik hoop dat Swa u op het technisch vlak kan verder helpen; vlgs. mij zijn die onderdelen nog te vinden/te bestellen; zie ook: www.rinkytoys.nl (puchshop in Breda) die ook onderdelen toestuurt op thuisadres

in Brussel is er wel degelijk een voormalig dealer, doch ik weet niet of die nog wel onderdelen in stock heeft en nog repareert, meer bepaald in Woluwe:
Stockel Sports. Bosstraat 241 1150 Sint-Pieters-Woluwe (Brussel Hoofdstad); Tel: 02 762 09 01

Puch-en Tomosgr,
Rudi

Copyright © PTCV 2004 - 2023
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539