Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag van de PTCV Zomerrit 2010
in St Huibrechts Hern (Hoeselt)
Zondag 11 Juli 2010
Aangekondigd als :
St Huibrechts Hern

We zijn (en zeker onze buur ) volop bezig met de rit uit te zetten. ....
Samenkomst op zondag 11 juli 2010 st Hubertuszaal parking Hernerweg 139, 3730, st Huibrechts-Hern (Hoeselt)
aankomst vanaf 10u
vertrek 10u30 voor, wie al van Zaterdag wil komen mag zijn tentje opzetten bij Nico en Toon, laat wel even weten op toonnelissen@hotmail.com
of logeren bij hoeve-toerisme de Tommen (www.detommen.be) zelf bespreken !.
Rit naar Eben-Emael, bezoek aan het fort(www.fortissimus.be) met privé gids 6€ inkom, maar mogelijk wordt daar een flinke hap vanaf gedaan.. over de slag om het fort in 1940, zoals onlangs in dokumentaire op canvas te zien was en gezien in de reeks "DE SMAAK VAN DE KIJZER" van de VRT.
Dan een kleine middag hap in Le moulin de Frangéle (www.lemoulindefrangele.be) en dan terug in Hern rond 17u een slotdrink in taverne de tommen .
groetjes uit gastvrij hern (www.straffetoeren.be)
Nico en Toon Nelissen


Verslag

Het was al vroeg in de morgen warm, om tegen de middag 32 graden te worden met een brandende zon als begeleiding. Een prachtige omgeving, fantastische binnenweggetjes kortom de ideale mix voor een perfecte rit. Toon, Nico en buurman Marco hadden zich geen betere omstandigheden kunnen wensen, het was dan wel warm maar al rijdend goed te houden. Kort na het geplande vertrek kon Evert ons nog net bereiken, zodat we even een rondje naar de naftpomp hebben gedaan om hem dan aan het startpunt op te pikken. Met een groepje van 4 honda rijders met waalse tongval konden we zo toch 13 man aan de start rekenen. Vertrouwde crew, als de familie puch, Peter , Toon , Nico en als voorrijder de buurman Marco die prachtige binnenwegen kende. En zowaar weer eens een nieuw ptcv gezicht Philippe uit Diest.
De rit begon al slingerend richting fort Eben Emael, een ruime 20 km (of heeft iemand op zn teller gekeken) door het fraaie limburgse heuvellandschap verder.
Daar eerst de inwendige mens versterkt, en met een uurtje vertraging onze brommers aan de absoluut verkoelende gewelven van het fort toevertrouwd. Het begin van een leerzame tocht door een complete onderaardse kazerne, met uitleg van de gids. Met een temperatuur van zo´n 12 graden echt de beste plek om te zijn als het buiten puffen is met dik dertig graden.
Om een uur of 4 moesten we even aan het daglicht wennen, en de hitte maar daar was het ergste al vanaf gelukkig. Zo konden we onze rit vervolgen richting Maastricht en nog duizend andere dorpjes van wie ik de naam niet ken. Een bezoek aan de Kesselse Kip tussendoor, waar we van het uitzicht konden genieten. Nog een klein ongemak onderweg, laat ik het geen panne noemen, een gebroken standaard van Philippe. Nu kan je dat ongeveer als een van de weinige onderdelen van je brommer best tijdelijk missen, dus is die binnen 3 minuten gedemonteerd en waren we weer op weg. Al weer dorstig hebben we bij een visvijver café in Zutendaal nog een ptcv rondje gedronken, om dan nog met een vlotte rit naar ´de Tommen´ in st Huibrechts-Hern te eindigen.

Vertrek

Onderweg 1

Eten in Le moulin de Frangéle

Eben Emael

Onderweg 2

st Huibrechts-Hern , de Tommen
Bekijk ook de 2 filmpjes van onderweg gemaakt door Toon
  • Filmpje 1
  • Filmpje 2

  • Copyright © PTCV 2004 - 2021
    Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539