Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag PTCV-WE Herresbach 2010
23 tm 25 April 2010
Aankondiging :
Vr 23 April t/m Zo 25 April 2010 , Herresbach: PTCV Ardennen weekend , zo staat het in de Agenda maar voor een ieder die al eens deelnam weet dat het zo mogelijk de leukste activiteit van het PTCV clubjaar is.
En dit wordt de 5de editie, en dat moeten we dan ook maar vieren. Helaas is er maar plaats voor 16 personen dus bespreek je plaats vroeg genoeg. Je kan aanmelden via een mail naar Peter
De agenda is eenvoudig:
Vrijdag: Aankomst en diner, en voor de vroege volgels mogelijk al een verkenning rondje?
Zaterdag: Ontbijten en een leuke route door de omgeving rijden. Uiteraard ronden we de dag af met pot en pint.
Zondag : Nog een bescheiden routje rijden, om in de middag huiswaarts te kunnen rijden.

Op Vrijdag was het Rudi, Swa en familie en Johan gelukt nog voor de organisatie aan te komen, waardoor ze even moesten wachten... Maar toen Jelle en Peter aankwamen konden we naar binnen en na de auto´s gelost te hebben en ook Toon en Nico aangekomen waren, aanvallen op de frikandellen met krieken.
Nog even na-tafelen en bijpraten. Gelijk een route voor de volgende dag gekozen. Pas laat kwamen ook Jeroen , Anita en Esther aan , en ook daar konden we nog frikandellen met krieken aan kwijt.
Weerzien na maanden
Zaterdag morgen waren er al een aantal vroege vogels..Maar toch duurde het tot een uur of elf voor iedereen ontbeten had. We vertrokken richting Bütchenbach. Al snel reden we over een opgebroken weg, die van kwaad tot erger werd. Toen er ook nog een tegenligger aan kwam was het voor Martine ,die met een ongunstig geladen brommer reed , net teveel, en brak ze de koppelings handle.
In een mooi zonovergoten dalletje werd eea gerepareerd en konden we verder richtig Wirtzfeld. We reden vlak langs onze verblijfplaats in 2008, en volgden de route van de zondag in 2008 naar het stuwmeer van Bütchenbach.
Hier werd de innerlijke mens versterkt en bleven we nog even rustig zitten. Bij vertrek stond de brommer van Rudi ineens met een lekke achterband. De technische dienst bestaande uit Jeroen, Jelle en Johan plakte het gaatje, stak er nog eentje in bij monteren, en plakte die ook nog. Toen konden we verder om met een grote slinger door het buitengebied weer even richting beschaving en Tankstelle te rijden, om dan in een redelijk rechte lijn weer naar Herresbach te rijden, een rit van totaal 80 km maar we waren al om 5 uur terug. Zo vroeg dat Toon, Johan, Jelle en Peter er nog maar een klein rondje bijreden, voor het avond eten.
De chili met rijst en salade ging er best in, want het was een drukke , warme dag geweest. Nog wat na-tafelen en weer het bedje in want ook voor morgen hadden we weer een route vastgelegd.
Vroege vogels in de zon En swa fixt het weer
Zondag was het nog even doorbijten om na ontbijt en bubbels weer op de brommer te stappen. We hadden een klein ritje door de omgeving gepland, met in iedergeval de mooie afdaling vanuit Meyerode die de late rijders gisteren ontdekt hadden. Ongeveer 40 km, en redelijk vlot gereden, alleen Stef had een afgebroken pinnetje in z´n koppeling, maar dat was snel gerepareerd en we konden weer verder.
Gelukkig voor ons was er in Meyerode een terras open en konden we er nog eentje drinken voor de laatste paar kilometer terug naar Herresbach. Alwaar de pannenkoeken ,verzorgd door de familie Puch, al op ons stonden te wachten. Dat smaakte goed na de rit. Helaas was het toen weer tijd om in te pakken en het kot schoon op te leveren, waardoor we omstreeks 6 uur huiswaards konden. En dat was voor sommigen 320 kilometer verder...
En weer opladen Echt alles schoon ?


Voor wat indrukken van afgelopen jaren :
  • Aflevering 2010 in Herresbach
  • Aflevering 2009 in Burg-Reuland
  • Aflevering 2008 in Wirtzfeld
  • Aflevering 2007 in Treignes
  • Aflevering 2006 in Rendeux

  • Copyright © PTCV 2004 - 2021
    Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539