Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag van het PTCV-weekend te Stoubach (Burg-Reuland)
op 15, 16 en 17 mei 2009

De Oostkantons waren ons vorig jaar erg meegevallen: geen fietspaden, maar snelle, bochtige, smalle wegen die ons vlot van de ene naar de andere locatie brachten.
De Ourtalroute bleek bovendien een al uitgezette piste voor fietsers en deze meer dan 100 km lange rit door de Belgische gemeenten in het Duitstalig landsgedeelte leek ons ideaal om eens uit te proberen. Met Peter op kop volgden we de zeshoekige witte borden bijna foutloos.

Vooraf telden we niet het verwachte aantal deelnemers - 20 of meer - doch 11 koppen ipv 20 had zo wel zijn voordelen: dichter bij elkaar en dieper contact. Minder kliekjes ook. Financieel viel het ook wel te beredderen: iedereen bracht wel wat mee om de inwendige Puch-of Tomosmens bijwijlen te versterken.
De woning viel bijzonder goed mee, niet in het minst omdat het leefgedeelte gelijkvloers was en je direct op de gemetselde bar liep; de woning was vroeger dan ook een pension.

Zie ook Deel 2
Chili Eten Na tafelen En wachten tot er een bus vol Hollanders aan komt..
Vrijdag

Zaterdag
De noordkant van de Ourtal route ..een goede 100 km. Waarvan zeker 50 op zoek naar een café. In Sankt Vith was het nog wat vroeg en pas 20 km onderweg..maar daarna kwam de culinaire wildernis en pas in Schönberg kwam daar verandering in..
Onbijt Het uitzicht 's morgens..beloofd een mooie dag te worden Nog snel een vlaggetje monteren Toon met z'n nieuwe motorfiets? Eindelijk een stübe gevonden Het valt zo niet op, maar wat was dit steil..

En ja hoor, nog even wachten en de Ollanders kwamen ook.

Marc heeft goed gekookt :
De chef aan het werk..


Zie ook Deel 2

Copyright © PTCV 2004 - 2023
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539