Puch en Tomos Club Vlaanderen

Verslag van een dolle rit, in de voetsporen van Pater Damiaan


Maandag 8 september 2008; 10u ’s morgens, Tremelo City:
Vanuit dit legendarische dorp (geboorteplaats van Pater Damiaan) vertrok Jeroen “De kathedraal” Van Hecke op zijn Puch MV50 richting Bonheiden. Aldaar had hij een afspraak met een Nicolas Delattin, een jongeman die ook wel zin had in een Nederlands avontuurtje. Nicolas, in vervoering gebracht door een knappe bordeaux kleurige DAX die net iets teveel lawaai maakte naar de Puch norm, vergezelde me richting Sint Katelijne Waver waar dan het echte startschot zou gegeven worden door de heer Kristof “de lijdende gids” Marnef.

Vooraf had ons drietal beslist een Zeelandtrip te maken. De jeugdherberg in Bergen op Zoom was op dit moment de enige zekerheid waar zij over beschikten. Missie 1: daar te geraken!Kristof had de weg uitgestippeld: Via Duffel, Lier, Broechem, Oelegem, Schilde, ’s Gravenwezel, Brasschaat, Kapellen, Putte en Hoogerheide zouden we Bergen op Zoom bereiken. Dit zou een eerste tripje zijn van 65km. Na enkele technische stops voor Jeroen zijn MV50 zijn we al puffend en knallend omstreeks 17u in Bergen op Zoom geraakt. Vermits deze reis niet zonder enig probleem was verlopen namen we diezelfde avond de beslissing om de dag nadien onze vriend Rinke toch ook eens een bezoekje te brengen. Die avond werd dan nog gevuld met Juriaan, bosspelletjes en de nodige draken;) (volgen wie volgen kan)

Dinsdag 9 september 2008; wederom 10u ‘smorgens, Bergen op Zoom: Na iets binnen te steken wat onze noorderburen ook wel eens ontbijt durven te noemen, vertrokken we dan richting Breda. Niet meteen de rit die we ons in gedachten hadden bij een Zeelandtrip. Na ongeveer 10 km werden de problemen met Jeroen zijn MV alleen maar erger. Verschillende nieuwe bougies mochten niet baten en ook de sproeier had een alibi. Murphy heeft altijd de nodige vrienden bij, gevolg, door een trui in het achtertandwiel ging onze jongeman nog eens flink op zijn bekJ. Dit was dan wel een mooie gelegenheid om ook eens te profiteren van een kort doktersbezoekje. In Breda centrum gaf de puch er volledig de brui aan wat ons genoodzaakte de laatste (ongekende) kilometers te voet verder te zetten. Kristof en Nicolas lieten Jeroen achter en zochten op eigen houtje reeds de weg naar Rinke. Daar aangekomen belden ze om de weg verder uit te leggen en enkele minuten later stond onze dappere held al ter plekke! Even sleutelen aan de ontsteking en meneer Rinke raasde weg met mijn bromfiets. Even vernederd op vlak van kennis van mijn eigen rijtuig… Rinke bedankt voor zijn diensten en terug richting Bergen op Zoom! Op de terugweg nog even gestopt aan de kerk waar Frans Bauer zijn huwelijk gevierd heeft en op deze wijze werd dit toch nog een geslaagde dag;).

Woensdag 10 september 2008, nogmaals 10u ‘smorgens, Bergen op Zoom:
Na anderhalve dag kon onze Zeelandtrip uiteindelijk dan echt beginnen. Dmv een topografische kaart en knooppuntroutes stippelden we onze wegen uit en konden we een mooie trip plannen. Gevolg, etteloze km’s door velden, langs boerderijen, … . Het was net of ze de auto er nog moesten uitvinden. Hetgeen wat we dus wel van deze trip hadden verwacht en zelfs nog meer. In Yerseke hebben we dan voor 70 cent “the best of Johnny Cash” meegenomen die ons vandaar dan de verdere trip vergezelde. ’s Avonds mosselen gemaakt in ons huisje en na een slaapmutsje de bedstee in.

Donderdag 11 september 2008, 8u30 deze keer!, Bergen op Zoom:
’s Morgens een laatste ritje uitgestippeld. Deze liet ons dan de mooie oevers zien van de Oosterschelde. Geen technische problemen, schitterend weertje en lieve schapen, meer moet een mens toch niet hebben;) Daarna terug richting Belgenland. Wel even schrikken wanneer we terug de Belgische wegen betraden, gedaan met hoffelijkheid en respect voor de tweewiellers onder ons…L Toch blij om daar dan nog feestelijk te kunnen genieten van een lekkere Vlaamse friet, wat een afsluiter! Volgend jaar zeker opnieuw!


three of a kindCopyright © PTCV 2004 - 2021
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539