Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag van de PTCV-lenterit 2008

met als thema de TV-serie ´Katarakt´


Of het verhaal van ´Hete Bliksem´, ´Stinkende Bizon´ , ´Crazy Horse´ en de anderen - (P)Uch

18-5-2008 - Sint-Huibrechts-Hern

Het beloofde een droge doch toch wel frissere dag te worden dan de voorbije tien vroege zomerdagen. Onder dreigende wolken en met een losse regenspetter om ons wat te jennen, werd er verzameld op de speelplaats van het schooltje te Sint-Huibrechts-Hern. Dat is vlakbij de woonplaats van Nico en Toon die de rit samen hadden uitgezet.

De groep vormde een aardige mix van oldtimervoertuigen:
drie Kreidlers waarvan er eentje bij het startschot plots de geest gaf waardoor de buddy op de Florett best van pas kwam, Thur van de Bokkerijders uit Heerlen op z´n aparte Puch VS 50 D kwam helemaal vanuit Nederland op z´n brommer als tegenprestatie voor de aanwezigheid van Toon & Co op hun jubileumrit, Jeroen bereed zowaar een Hercules omdat ie met zijn Puchje onderuit was gereden, en verder waren de gebruikelijke Vlaamse Puch/Tomos-deelnemers present. Dat maakte toch al gauw 13 man, jonge Arno incluis.

Het weer werd zachtjes beter en ook de snelheid nam rap toe zodat het gerust een vlotte rit genoemd mocht worden, met dank aan Marco, de buur van Nico en Toon. Deze nam de leidersplaats over omdat Nico een nogal ongelukkige val uit de cabine van zijn bestelwagen had gemaakt de voorbije dagen en daarbij zijn ribben flink gekneusd had. Goed getimed, dat wel ;-)

Met als variatie op vorige rit geen enkel pech geval waar we voor moesten stoppen. OK, Jelle had last van brekende spaken, maar niks wat met ducktape niet te repareren was..

Voor een beeldverslag van Thur kan je terecht op de foto pagina van de Bokkeriders site

Startpunt

Defilé voor huize Nelissen

Het eerste deel van de rit, gelijk 44 Km

De eerste tussenstop

Langs de pomp en verder tot Borgloon

De Siroop fabriek van Borgloonna wat stroop smeren wil men zelfs poseren voor de foto ;-)

En weer terug, naar Sint-Huibrechts-Hern.

Eindpunt de Tommen.

Copyright © PTCV 2004 - 2021
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539