Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag winterrit 2007
30-12-2007 Antwerpen


De week voor de rit hadden Rudi en Peter het parcours al eens verkend, en in orde bevonden. Getuige dit beeldverslagje. Ook konden gelijk de vragen voor de quiz worden opgesteld.
Die verkenning was niet voor niets, want in de gedroomde route zat een buiten werking gestelde (pertoleum)brug. Geen punt dachten we nog, er lag ook een nieuw saai fietspad, komt goed want dan doen we het leuke stuk wel op de terugweg. Na de Lillo-brug......

Om half 12 stonden de eersten te wachten op wat er komen ging, uiteindelijk 19 man/vrouw waar er 17 van mee zouden rijden. Een behoorlijke opkomst als je bedenkt dat we 3 jaar geleden nog met 1 bezoeker stonden...

Toen ook de laatste hollanders aangekomen waren konden we om ruim half één vertrekken naar de havens, aanvankelijk nog droog maar vlot na de eerste sluis kwam het met bakken uit de lucht vallen. Niet te lang zodat we voor Lillo al weer droog reden.
Aankomst in Lillo
Onder genot van pot en pint is het een plezant weerzien van nieuwe en oude bekenden.
En hier kwam mr Murphy om de hoek kijken....
Gaat voor ons neus de brug stuk. Mochten we nog wel door de slagboom, maar eenmaal boven kwam de magische stem uit het kaske, tot geen betere mededeling dan dat de brug echt stuk was en we moesten omrijden. Missen we de route door het stukgoed~, kolen~ en voertuigen-havens. Die bewaren we voor later.
Toen maar terug, flink stuk dezelfde weg, soms ander fietspad en andere sluis. maar veel spannender was het even niet, tot we een echte havenweg mochten betreden, al rijdend geen scherpe foto van te maken.
Nog was helse bruggen met spoorrails verder kwam er een eerste lekke band aan zetten, met nog 6 km tot het remorreke werd gekozen voor de bij-pompen optie.. het mocht niet helpen dus is de m50 aan een paal geknoopt, want de kerstmarkt lonkte. (al was dat niet helemaal duidelijk voor iedereen want zo snel ze het startpunt maar zagen, reden ze gelijk naar de auto´s toe)
Voor we de kerstmarkt op konden draaien stond de politie ons al op te wachten, zo leek het toch. Het was ze vooral te doen om ons om te toveren tot voetgangers.
Maar eenmaal gestald konden we de gluhwein laten smaken, al was dat lang niet het enige aanbod.
Op weg naar huis kan het ook wel (weer) eens tegen zitten, met welgeteld nog 2 bochten en 4 km te gaan had Rusty ineens geen koppel meer...en het stopdraadje was in Lillo al los gegooid..dus daar stonden we in Huijbergen met een mooi stationair lopende brommer die niet wilde rijden en ook niet afsloeg...
Toch het sleeptouw nog nodig gehad. Saskia heeft gelukkig nog een paar kilometer sleepboot gespeeld, waarvan deze foto.
Uiteindelijk heeft dat tot de onderstaande route geleid :
Toch nog een 45 km, iets meer als verwacht door de panne aan de Lillobrug.

Klik op het plaatje voor een vergroting

Filmpje van Guido, op youtube.

Copyright © PTCV 2004 - 2021
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539