Puch en Tomos Club Vlaanderen

Beeldverslag van de herfstrit 2007 te Brugge en omgeving


De provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg hebben we intussen al enigszins verkend. Oost- en West-Vlaanderen ontbraken nog op ons palmares. Dat konden we niet zo laten ;-) Daarom gingen we dan ook graag in op het verzoek van het feestcomité van de jaarlijkse kermis te Moerkerke, bij Brugge, om dit jaar, op 14 oktober aanwezig te zijn met onze oldtimerbromfietsen.

Luc Vanlandschoote himself, puchadept van het eerste uur in Vlaanderen, zette samen met een ander lokaal motorliefhebber, Dany Van Belle, een schitterende rit uit die ons voerde vanuit Brugge, langs tal van waterlopen en de moeren naar Wenduine-strand, over Lissewege naar Dudzele, over de Damse vaart, om aldus in Moerkerke toe te komen rond 15.45 uur.
Daar werden wij officieel ingewacht door de voorzitter van het feestcomité van Moerkerke-kermis, Ludwig, en zijn assistenten en werden wij meegetroond door de mensenmassa naar onze standplaatsen. Alle deelnemende rijders werden vergast op een gratis ´hapje en tapje´.

Bij deze danken wij nog eens Ivo en zijn kompanen van De Grensrijders te Hulst en Eddy van de Flandriaclub en zijn vriend(inn)en om ons vervoegd te hebben op deze uitzonderlijke rit door het Westvlaamse ´hinterland´. Hun aanwezigheid gaf een extra smaak aan dit ritgebeuren en plaatste onze Puch- en Tomosvoorkeur in een breder oldtimerperspectief.
Aangekondigd als :

Praktische info:

- pick-up service !
- samenkomst om 11.30 uur voor de ingang van de Quick op de parking van de Carrefour te Brugge Sint-Kruis, Maalsesteenweg 356
- vertrek uiterlijk om 12 uur !
- middagstop tussen 13.30 en 14 uur
- showstop rond 15.30 uur te Moerkerke-kermis
- vertrek naar het vertrekpunt rond 17 uur
- deelname gratis
- gratis hapje en tapje op Moerkerke-kermis voor elke deelnemer

"Dany Vanbelle (die helaas vandaag niet aanwezig kan zijn) en ikzelf hebben gepoogd een rit uit te stippelen waar u later met plezier zal aan terugdenken.
We hebben gezocht naar heerlijke kleine landweggetjes maar hebben ook regelmatig langere "snellere" stukken ingelast waar u de Encarwi of de Bing eens volledig open kan zetten, de eventueel verstelbare sproeier wat kunt dichtschroeven of de wat bredere uitlaatbocht zijn troeven kan tonen.
Het is onze bedoeling om tot aan zee te rijden om in Wenduine een groepsfoto te maken met het strand op de achtergrond. We houden halt in Dudzele waar u in Brasserie De Drie Zwanen terecht kunt voor allerlei "natjes en droogjes".
Daarna gaan we de streek van het mooie Damme opzoeken die wereldwijd gekend is voor zijn mooie polderzichten. We doen er echter diverse kleine wegen waar op zondag heel wat fietsers voorkomen. Gelieve hiermee rekening te houden en niet blind de bocht in te vliegen want het kan er soms bijzonder druk zijn. Na Moerkerke-kermis rijden we via de kortste maar mooiste weg terug naar St.Kruis.
Mogen wij vragen om bij de doorrit van Brugge (max. 30km/u) dicht bij elkaar te blijven omdat anders de mogelijkheid bestaat dat we elkaar verliezen.
Enkele keren moeten we tijdens de route via verkeerslichten een weg dwarsen; ook hier is het aangewezen om in één gezamenlijk pakket te blijven. Wij hopen dat u van deze route kan genieten en we hebben toch al zeker het goede weer aan onze kant. Nu maar hopen dat er geen lekke banden of ander onheil komt opdagen. Hou het alleszins veilig, vooral nu de boeren de maïs binnenhalen en er hier den daar wel erg veel aarde op de weg kan liggen. Vriendelijke Puch-groeten van twee Puch-rijders van het eerste uur,

Danny Vanbelle en Luc Vanlandschoote"

Voor de geïnteresseerden plaatsen we hier nog eens de routebeschrijving in detail:

Vertrekken uit St.Kruis – Moerkerkesteenweg - door de stad – langestraat – hoogstraat – tot aan marktplaats en dan rechtsaf – vlamingstraat – st.Jorisstraat tot aan ringlaan – ringlaan dwarsen aan lichten en rechtdoor tot aan kanaal Brugge – Oostende – steenkaai - linksaf langs kanaal tot aan lichten en brug – brug dwarsen en terug links langs kanaal maar dan aan de overzijde – houtkaai – onder expressweg door en dan 2de rechtsaf – kleine moerstraat – moerdreve – rechts biezenstraat – links molenweg – links mareweg – rechts Oosternieuwweg zuid tot aan Oostendse steenweg – steenweg dwarsen (let op snel autoverkeer) – kasseiweg Oosternieuwweg noord – Brugse steenweg N307 – fietspad links volgen richting wenduine – kerkstraat tot aan tramlijn – over tramlijn links Graaf Jansdijk – Halte aan zeedijk met groepsfoto

De Bruynehelling tot aan baan naar Blankenberge – halverwege Blankenberge rechtsaf neptunuslaan – links drijfstraat – links scharebrugstraat – rechts kuipersscheerweg – links kuipersscheerweg volgen – rechtdoor tot aan N371 – weg dwarsen – pasteistraat – rechts dulleweg – over spoorlijn en onmiddellijk linksaf bosstraat – rechtds lissewegstraat – rechts patentestraat – 1ste links scharphoutstraat tot aan Zeebruggelaan – nu rechtsaf en aan lichten links Lissewege binnenrijden (let op snel en druk autoverkeer) – rondrijden in Lissewege en naar Ter Doeststraat – eventuele halte aan abdij Ter Doest met bezoek een oude Tiendenschuur – ter Doeststraat terug volgen tot aan N348 (let op druk autoverkeer en gevaarlijkste punt op de route) linksaf over kanaal Brugge-Zeebrugge en richting Dudzele via Herdersbruggestraat – op Dortpsplein linksaf naar hoek met St.lenardsstraat

Middagpauze in Brasserie-frituur De Drie Zwanen – tel. 050/599.193

St.lenardsstraat – rechts Damse steenweg en volgen tot aan N374 – deze N374 dwarsen enschuin aan de overzijde terug richting Damme – rondrit in en rond Damme en dan langs Damse Vaart Zuid naar de Siphons – over de Siphons naar Oostkerke – rondrit in Oostkerke en dan via Monnikeredestraat links naar Krinkeldijk – Krinkeldijk volgen tot in Hoeke In Hoeke over brug over de Damse Vaart en onmiddellijk linksaf tot onder de expressweg E34/N49. Net onder het viaduct loopt een wandelpad tot aan Fort St.Donaas en die (links- oprijden – Zeedijk – Blauwe sluis – (het gebied voorbij de blauwe sluis aan uw linkerzijde is al Zeeland/Nederland) – rechts kaleshoek – rechts groenendijk – 2de rechts Hoogstraat – door centrum Lapscheure tot aan lichten expressweg – weg dwarsen – vredestraat – links Molentje richting Moerkerke – Leopoldsvaart dwarsen en aankomst te Moerkerke

Moerkerke verlaten via Legeweg en deze volgen tot Aardenbrugse weg en linksaf aan Gemeneweideweg noord – aan rond punt Doornhut volgen tot aan Carrefour

verzamelen op de parking van de Carrefour te Brugge Sint-Kruis
MET EXTRA DANK AAN ONZE SPONSOR DE WINELOFT VOOR HET VERVOEREN VAN ONZE OLDIES !
de eerste minipanne, niet van deze brommer maar van de nochtans zeer goed lopende puch maxi
Flandria-babes
verder wachten tot de eerste panne is verholpen
the leader of the gang en zijn helse machine
fotoshoot op de dijk van Wenduine
en weer een bougie die het laat afweten
een e-card waard
middagpauze in De Drie Zwanen

the puch is in the pudding ;-)
interludium: de Damse vaart en omgeving
aankomst te Moerkerke-kermisDe voorzitter van Moerkerke-kermisPortretstudie van Ludwig De Wispelaere

showstand te Moerkerke-kermisKlik op de tekst hieronder om het beeldverslag van Guido te zien !!!

filmpje van de rit met dank aan Guidothe end is not the end

Copyright © PTCV 2004 - 2023
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539