Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag van de Grensrit September 2007

23-9-2007 omgeving Hoek / Roosendaal (NL)

 • Kijk ook eens bij het fotoverslag van Daisy. (op haar eigen site)
 • Of guido´s bijdrage te zien op youtube

 • Beknopt reisverslag :

  Een normaal jaar telt vier seizoenen, en als PTCV hebben we sinds 2004 onze ritten altijd afgestemd op deze jaarindeling. Dit jaar weken we van dit rittenschema af. De Nederlandse puchclub uit Roosendaal zette immers een rit uit in de grensstreek en via Richard van de Bergsche puchclub kwamen we dat tijdig te weten. Zo engageerden we ons als PTCV om aan te sluiten.

  Het buikvirus hield ´de familie Puch´ uit Rotselaar helaas thuis, doch we waren best in aantal: Jan & Evert, Nico & Toon, Peter & Saskia, Jelle, Guido, Mark onze sponsor en ikzelf waren van de partij. We verzamelden gewoontegetrouw aan de kerk te Hoek en van daaruit reden we ´onder ons´ naar het verzamelpunt te Roosendaal om aan te sluiten bij de Nederlandse puchrijders.

  Vooraleer het startschot te geven werden we onthaald op een tafelrede waarbij er onder andere op gewezen werd dat de snelheid beperkt zou worden tot de reglementair opgelegde 40 km. In de praktijk zagen we na het startschot toch menig grensrjder wegscheuren ...

  Onderwege werden we niet van kleine pannes gespaard: enkele bougies dienden vervangen te worden en de achterband van mijn eigen bromfiets moest bijwijlen ook wat bijgepompt worden. Doch eigenlijk kleine mankementen, al bij al

  Tijdens onze middagstop was het lekker uitblazen in de zon. Ons geduld werd wel op de proef gesteld om de dorst te kunnen lessen, want de uitbaatster hield er een vreemd systeem van bediening op na: het was 1 voor 1 aanschuiven aan de toog ...

  Onze glazen waren nog halfvol toen het startschot al weer gegeven werd. Nu ging het richting eindstop, waar ons een podiumoptreden wachtte en onze brommers een veilige stalling achter dranghekken werd toegewezen. Eind goed al goed, althans voor het Belgisch-Nederlands gezelschap. Wij Belgen moesten immers nog terug naar Hoek.
  Mijn achterband hield het net tot ik de kerktoren in zicht kreeg, maar dan was er geen pompen meer aan. Zo genoot ik nog onverhoopt van een mooie namiddagwandeling ;-)
  Top of the bill was de afsluiter bij Peter & Saskia thuis in hun prachtig aangelegde tuin: een knus tuinvuur en een kom hete soep maakten het gezellig samenzijn kompleet.

  En nu op naar de herfstrit !!!


  Vertrek in Hoek
  Verbroedering te Roosendaal met de Nederlandse Puch- en Tomosrijders


  Vertrek uit Roosendaal , eerste deel van de rit
  Tussenstop, bij herberg in het Anker
  Tweede deel van de rit
  Uitblazen op het eindpunt van de gezamenlijke rit
  En het laatste stukje rijden tot in de hof van Peter & Saskia

  Copyright © PTCV 2004 - 2021
  Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539