Puch en Tomos Club Vlaanderen

Verslag van het eerste motortreffen te Hoeselt, 2007

Zondag 15 juli 2007 rond 13u30 vertrokken wij - Nico en Toon - naar Hoeselt voor het eerste motortreffen aldaar. Er was zowel een oldtimerbeurs als de mogelijkheid om een rit te rijden.
Daar aangekomen stond een 10-tal brommertjes (van de merken Kreidler, Honda, Flandria) klaar om te vertrekken. Er meldde ons iemand dat we de witte bordjes moesten volgen.
De rondrit was richting Kanne en omstreken; zoals onze lenterit 2007 dus (zie de rubriek verslagen op deze site), maar dan meer over grote wegen. Ook het tempo lag vrij hoog: het leel bij momenten eerder een snelheidswedstrijd te zijn dan een oldtimerbromfietsrit. Dat vond Toon niet slecht maar Nico houdt meer van rustig toeren.
Terug in Hoeselt zag Toon 2 Nederlandse Puchjes staan. Eigenaars waren Koen en Jessica uit Vlissingen en al gauw werd er contact gelegd.
Ook heeft Toon hen nog enkele onderdelen gegeven nadat beiden nog mee ten huize Toon & Nico waren gekomen. Koen en Jessi waren immers op doorreis met hun tent en hadden een kleine panne. Vandaar ... en puchers helpen nu eenmaal elkaar.

Wat het treffen zelf inhield :
Er waren verscheidene prijzen te winnen, onderandere de oldtimerliefhebber die van de verste plek tot daar was gekomen ... Iemand uit Puurs bleek die prijs in de wacht te kunnen slepen geloven we. Blijkbaar moest men zich voor één en ander vooraf inschrijven maar niemand had ons daar over ingelicht; zo vielen wij dus helaas buiten de prijzen ;-( ook Koen en Jessi wisten van niets en die hadden er toch wel r 2 dagen verbleven.

Vrijdagavond zijn we naar de optredens van covergroepen geweest. Er was een zeer goede sfeer zodat het toch later werd dan gepland.

Wat het beursgedeelte betrof: er was niet veel opkomst (er was slechts een 20-tal brommertjes) en van een (ruil?) beurs was er eigenlijk geen sprake.

Maar al bij al hebben we een fijne uitstap gehad, en we hebben er toch ook wel weer 2 puchkennisen bij. Koen en Jessi, we kijken uit naar jullie Ardennenverslag !


Nico en ToonCopyright © PTCV 2004 - 2021
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539