Puch en Tomos Club Vlaanderen

Het reisverslag van Dirk: met de PUCH naar MarokkoOp 1 augustus 1971 (36 jaren geleden !) vertrokken we vanuit Leuven met 3 Puchjes richting Marokko...

Jappe Renmans, Constant Quintens en ikzelf waren toen prille twintigers met veel goesting om een stukske van de wereld te zien. Onze Puch kwam van bij Freddy Kindekens in Leuven en het moet gezegd: ondanks de slechte wegen (vooral in Spanje en Marokko was in die tijd het asfalt nog niet echt doorgedrongen) hebben we onderweg alleen maar platte banden en vuil bougies moeten behandelen. Het waren goeie en betrouwbare machines. En vooral knap om naar te kijken en mee gezien te worden.

Het werd een fantastische reis aan 30 km per uur, met Marrakech als eindbestemming. Veel zon, ongelooflijk gastvrije mensen overal. Vooral in Marokko werd erom gevochten om ons thuis te kunnen ontvangen.
Op de terugweg viel ons drietal evenwel op brutale wijze uiteen. Zowel de Jappe als Constant lieten zich in een dancing door een plaatselijke schone verleiden. Ik keerde moederziel alleen naar Leuven terug op mijn Puch (een bordeauxrood model – zie foto’s). De Jappe (zwarte Puch) woont nu al meer dan 30 jaren in Madrid; Constant (witte Puch) had lang een muziekzaak in de omgeving van Barcelona.

Wij waren zeker niet de enigen: onderweg ontmoetten we regelmatig Puchrijders op weg of terug van het zuiden. Vooral Nederlanders natuurlijk. Met een tentje achterop; dat was een prima manier om te reizen.

Hieronder de enige foto´s die me nog resten van onze reis. Misschien brengen ze nog iemand op ideeën?


Dirk EerensCopyright © PTCV 2004 - 2021
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539