Puch en Tomos Club Vlaanderen

Zondag 20 mei 2007: Puch en Tomos brengen Leuven in vervoer-ingHet begon met een vrijblijvend bezoek aan handelszaak de Wineloft te Leuven-Wilsele: gewoon om te zien wat zij allemaal in de rekken hadden liggen aan wijn en om desgevallend even te polsen of zij bereid zouden zijn om ons clubje te sponsoren. Marc Vandenberg van de Wineloft had zich immers een puchje aangeschaft bij Swa en zo kwam ik er zelf ook terecht.

Ik had m´n verwachtingen nogal laag ingesteld omdat ik bij God niet kon vermoeden waar deze wijnhandel zich dan wel zou bevinden. En ik die dacht die omgeving toch wel te kennen. Ik was dan ook zeer aangenaam verrast door de unieke sfeer van deze wijnhandel waarvan de handelsnaam zeer toepasselijk gekozen is: een echte loft, midden een vernieuwd industrieel complex, waar vroeger de conservenfabriek Marie Thumas gehuisvest was.

Jan van de Wineloft - broer van Marc en medezaakvoerder - bleek algauw een vat vol creatieve ideeën te zijn, wiens gedachten niet stilstonden om enkele evenementen te organiseren waarbij wijn en kunst hand in hand zouden gaan. Zondag 6 mei bleek de eerste datum van de maand mei waarop één en ander zou plaatsvinden. Dit, in het kader van Leuven Ondersteboven.

Met te praten en meermaals langs te gaan - oa om een voorraadje wijn in te doen - en uiteraard ook vrij te degusteren, kwamen de tongen los en werd het plan gesmeed om ook een zondag aan het thema wijn-kunst-puch te besteden. Hoe en wat, dat was voorlopig niet uitgeklaard, doch stilaan begonnen de eerste gedachten zich toch uit te kristalliseren.
Dirk Boulanger, kunstenaar uit Holsbeek, werd erbij gehaald en een fotoshoot mét jamsessie van Big Bill leek ook wel wat te zijn. Ook schepen van cultuur Denise Vandevoort van ´t stad Leuven werd er graag bij betrokken. Andere ideeën werden dan weer verlaten.

Zo ontstond het programma van het special event ´Leuven in vervoer-ing´, met veel dank aan onze nieuwe sponsors en met dank aan allen die er bij waren en deze dag z´n uniek karakter verleenden. Geniet dan ook van de foto´s !verzamelen geblazen aan de kerk te Wakkerzeel
enkele close-ups
vreemde GROTE eend in de bijt ;-)
'Start to run'


aperitief bij Bruno thuis
'interiors'
middagstop in De Kansel
de Wineloft: the ultimate place to be

geparkeerd bij de wineloftfotoshoot bij aankomst

het voorprogramma: The Mosquitos en Sofie
opwarmend voor het echte werk, met de hulp van Marco & Co
fotoshoot aan de PTCV-stand van schepen van cultuur Denise Vandevoort en Big Bill
de hoofdact: Big Bill & begeleidingsgroep, live in de Wineloft !

Big Bill live on scene

gemengd optreden van Big Bill & The Mosquitos !
fotoshoot van kunstenaar Dirk Boulanger aan de PTCV-stand

de Puch en Tomos kunsttafel

de kunstenaar aan het werkVoor meer info over leven en werk van kunstenaar Dirk Boulanger, surf naar:
www.dirkboulanger.beWineloft-interiors

Jan van de Wineloft (links) & Dirk (rechts)

Marc voert ons naar onze laatste stop

Copyright © PTCV 2004 - 2023
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539