Puch en Tomos Club Vlaanderen

Opgenomen in de rij der groten: Tobias van der Valk, de DruppelmanOp zijn veertiende kreeg ie al de kriebels van het ´brommeren´ en wist ie z´n ouders zo ver te krijgen om alvast een Solex in huis te halen, want daar had de verkeerspolitie toch niet echt bezwaren tegen. Op z´n zestiende bood ie z´n diensten aan bij Rinke Horemans van Rinky Toys, die toen net op zoek was naar wat extra hulp voor z´n opstartende bromfietshandel te Dorst. Daar sleet Tobias z´n eerste jaren en leerde hij PUCH en TOMOS van heel nabij kennen.
Vandaag verdient Tobias de kost als magazijnier, doch PUCH en TOMOS komen bij hem nog steeds op de eerste plaats: in zijn woonkamer staan twee zeldzame VZ-types gestald en aan de muur hangt er een druppel ... neen, geen waterdruppel parelt daar, kijk maar zelf ...
En zijn achterkoertje lijkt met dit zomerse weer meer op een bromfietsstalling dan op een stek om de ligstoel uit te vouwen, want velen weten hem te vinden voor één of ander opknapwerk.

Tobias werkte een tijd bij een industrieel vormgever en leerde daar de knepen van het vak. Weinigen weten het, maar hij is intussen aan z´n vierde druppeltank toe en vindt het ook geen kunst om andere zeldzame onderdelen - zoals de niertjes van de fel gegeerde R-blokken - op termijn in polyester na te maken.

Wij waren bij hem te gast en schoten de volgende plaatjes. Geniet ervan.rode Amerikaanse allstate sears Puch VZ 50 met M 50 4-bak en groene met R-blok
drukte alom op Tobias'achterkoertje
druppel-in-wording
zoek de 7 verschillen
mal met Tobias - malle Tobias ? - Tobias met druppeltank
ademloos mooie wanddecoratieWens je zelf dat zo gegeerde doch ontbrekende stuk van je oude PUCH of TOMOS te laten aanmaken, zoals de ontbrekende niertjes van je krachtige R-blok, of wens je over zo´n mooi babytankje te beschikken ipv de klassieke eitank ? Dat kan ! Contacteer Tobias en laat hem je wensen weten op volgend emailadres:
dasverboden@hotmail.com
Een mok koffie krijg je d´er bij afhaling zo bij ;-)Copyright © PTCV 2004 - 2021
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539