Puch en Tomos Club VlaanderenOp visite bij Guido Belcanto, de meester van het Vlaamse levenslied


Wij zochten Guido Belcanto op, de meester van het Vlaamse levenslied, in zijn nederige stulpje midden de Antwerpse Kempen, ver weg van alle drukte en lawaai.

Wij waren al een tijdje in de ban van deze virtuoze muzikale zonderling, die er al meer dan 20 jaar in slaagt om met zijn eigenzinnig répertoire, gekruid met nostalgie en zelfspot, de levens te bezingen van de ´minder geslaagde medemensen´. Zijn muzikale stijl valt moeilijk te definiëren en houdt het midden tussen folk & country, rock, smartlap & kleinkunst, en typeert dan ook de zanger zelf die zich niet zomaar in een hokje laat passen.
Dat maakt hem zo uniek en geliefd bij een select gehoor, doch zorgt er tevens voor dat sommige radiomakers er blijkbaar voor terugdeinzen om zijn liedjes te draaien, wat danig te betreuren valt.

Wij vonden dan ook dat een fotoshoot van deze artiest niet op onze shortlist van BV´s mocht ontbreken en zochten via-via zijn contactgegevens op. Bianca Sanza van vzw Garifuna leidde ons verzoek bij hem in en groot was dan ook onze opluchting toen we zijn ´jawoord´ te horen kregen.

Hieronder plaatsen we enkele van de prachtige foto´s die we bij hem thuis mochten ´schieten´. Als één van deze foto´s nu ook nog op één van zijn CD´s zou vermogen te verschijnen, dan zouden we uiteraard helemaal uit de bol gaan ;-)
Geniet ervan !

De persoonlijke website over Guido Belcanto

bij Guido thuis
close up
spiegelbeelden


hedendaags troubadour met stijl
met een hart voor de PTCV
Copyright © PTCV 2004 - 2021
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539