Puch en Tomos Club Vlaanderen
Verslag van moto retro Wieze 2007


Eerste deelname van de PTCV aan een oldtimerbeurs
Het begon met de vaststelling dat ook dit voorjaar de Moto Retro beurs weer zou plaatsvinden te Wieze. We stelden bij het bekijken van de aankondiging van dit evenement op de website vast, dat er nog wel oldtimerclubs in de kijker worden geplaatst. Zo stelden we vast dat De Grensrijders, een oldtimerclub in Zeeuws-Vlaanderen waarmee we net nog zeer aangename contacten hadden onderhouden, ook werd voorgesteld op de website www.motoretrowieze.be.
Dat bracht ons tot de idee dat wij daar eigenlijk ook wel konden vermeld staan als club, en dat we mogelijk zelfs een stand zouden kunnen opbouwen.
Zo gezegd, zo gedaan: na enig zoeken slaagden we er in de organisator, Yves Demanet, te contacteren en ontvouwden we onze plannen. Aanvankelijk stuitten we op enige scepsis en kregen we te horen dat PUCH als merk toch eerder bekendheid genoot en geniet bij onze noorderburen, doch door te verwijzen naar onze website en door te verzekeren dat we echt wel wat te tonen hadden, kregen we ons gelijk en werd ons een gratis showruimte aangeboden van 4 op 6 meter.
Dat bracht ons dan weer tot de vraag hoe we die ruimte zouden vullen ;-)

Met enkele enthousiastelingen - Swa, Martine, hun ´kids´, ikzelf en Peter - gingen we er voor: Swa begon z´n restauratietempo op te drijven, knutselde een showpaneel in elkaar en zorgde voor de technische ondersteuning, Peter zorgde voor een PC waarop onze site ter plekke te bekijken viel en wist een prachtige clubbanner te realiseren en ikzelf zorgde voor vloerbekleding, wat verlichting, posters en andere accessoires.
Aan mooie brommers geen gebrek: naast enige prachtexemplaren van onszelf, wisten we via clublid Omer De Peuter de prachtige bordeaux 250 SG van firma Bruyninckx uit diens vitrine te halen en te plaatsen op onze stand. Ook clublid Wilfried Van De Weyer leverde z´n ´monster van een crossmachine´ netjes af. Beide voertuigen zouden later op de beurs heel wat aandacht genieten.

De verhalen van Adriaan Molle kennen we onderhand: ze beschrijven de groeipijnen van een klein jongetje bij het ouder worden. Dit jaar is ook onze club al zo gegroeid dat we ook volwaardig op een Vlaamse oldtimertopbeurs konden plaatsnemen. Voorwaar ik zeg u: we hebben hiermee geschiedenis geschreven ! Geniet van het beeldmateriaal.


Wat voorafging en hoe het bijna compleet fout liep ...
Eén van de vragen waar we vooraf mee worstelden, was hoe we onze voertuigen tot daar zouden krijgen. Ergens hoopten we zowel voor de heen- als terugrit te kunnen rekenen op de bestelwagen van Nico, de vader van Toon, doch we beseften al te goed dat het vrijdag werkdag was en kregen dan begrijpelijkerwijze ook te horen dat de bestelwagen pas vrijdagavond ter beschikking zou kunnen zijn (voor de terugrit konden we dan weer wél op de ruimte en de stapelkunst van Nico rekenen !)
Via-via hadden we al geprobeerd om een andere bestelwagen te bekomen, doch uiteindelijk bleek die die dag ook al bezet te zijn. Er zat dus niets anders op dan een ruime bestelwagen te huren. Dat bleek niet alleen een kostelijke grap, maar uiteindelijk moest Swa al z´n behendigheid tevoorschijn toveren om al onze brommertjes en al het materiaal daar netjes in te plaatsen. Uiteindelijk lukte het met veel moeite en gepuzzel. Op het ogenblik dat we klaar stonden om te vertrekken stelde ik echter vast dat de sleutels van de bestelwagen zoek waren. Ik dus maar zoeken en ... niet vinden. Meer dan lichte paniek overviel me en allerlei doembeelden draaiden voor m´n ogen ...
Net op het punt dat ik me voornam om de verhuurfirma op te bellen om de vervangsleutel op te vragen zag ik het gemiste voorwerp roerloos liggen, naast de vaste huistelefoon ...
Het valt moeilijk te beschrijven welke opluchting we beiden toen voelden en ... weg waren we ;-)


Felicitaties van de organisator
Wij laten hieronder nog even de organisator aan het woord:
"Jullie inspanning voor een mooie clubstand op te zetten was ronduit boven de verwachting; de foto´s op de clubwebsite tonen de interesse van de bezoekers, wat dan weeral voor jullie een mooie appreciatie was en dat gaf jullie allicht het goede gevoel dat jullie inspanningen beloond werden.
Dikke proficiat vanuit Wieze!"

Vrijdag, opbouwen stand,
We moesten snel tewerk gaan, want het spande er om: al vanaf een uur of 1 was binnen een tijdsspanne van een half uur iedereen van de club al op het terrein van de Oktoberhallen met zijn materiaal. Dus snel alles uitpakken en de trap opslepen, want wij hadden onze standplaats toegewezen gekregen op het ruime podium van de Oktoberhallen: brommers, motorfietsen, alle hulpmateriaal...alles moest met man en macht de vele treden op geraken.
Maar al snel begon het er op te lijken: tapijttegeltjes op de grond; 4x6m besproken, 4x4 uiteindelijk toegezegd door de organisator, in het volle besef dat dat onvoldoende ruimte zou zijn om 11 voertuigen netjes te plaatsen, dus vlot uitgebreid tot 4x10m ;-), met dank aan onze buurman-standhouder Philippe die het merk MZ promootte.
Iedereen ging aan het werk:
Swa met timmeren en stekkers steken, Peter met het installeren van de computer, Wilfried met sleutelen aan de Tomos racer, en Rudi deed van alles wat ;-)
Als klap op de vuurpijl onze nieuwe (en met superspoed door de drukker die zelfde morgen nog van ringen voorzien; de verf was net droog) club-banner opgehangen.

onze stand mocht er best wezen ;-)

Zaterdag, topdrukte
Uitpuilende oktoberhal in Wieze vol met bromfiets- en motorliefhebbers; het werd de dienstdoende ´PTCV-crew´ (Rudi en Swa) bijna teveel.

onze stand had bij momenten erg veel bekijks

zaterdagse drukte alom

Topper van de dag, en van het weekend: PUCHbabe met klasse !

Klassedame met pit
Gespot: twee Condor motoren van het Zwitserse leger!

Zondag, rustige familiedag
Na de drukte van zaterdag een aangename drukte op zondag en veel kijklustigen op onze stand.

onze technische vertegenwoordigers aan het werk, ook op zondag ;-)

zoooo rustig op zondag dat ie door alles heen sliep ;-)

Een totaal verroeste Puch 175SVS


Zondag is ook taartdag ;-)
Op zondag moest ook de verjaardag van Martine gevierd worden met...? Taart!


Opruimen, nagenieten en huiswaarts
Nog in 2011 bijgeplaatst, foto´s van Tony Wouters met beeldverslag van de beurs

Copyright © PTCV 2004 - 2023
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539