Puch en Tomos Club Vlaanderen
KAUWE KLAUWE 2007: ´enige´ impressies
enkele bekende gezichten ;-)
aan deze foto hangt een verhaaltje vast: Nico weet er alles van ;-)


De voorbereiding van onze uitstap begon al op zaterdag 27 januari: Toon zorgde er voor dat de Puchjes technisch in orde waren terwijl vader Nico voor de catering zorgde, hierin geassisteerd door zijn vrouw. Op zaterdagavond werden de gasten (de ´familie Puch´,Van Welde) onthaald en werd wat bijgepraat tussen pot en pint.Dan rond 01u30 naar bed en onze gast Matthias bleef overnachten .

Om 7u30 de volgende ochtend liep onze wekker al af en stapten wij vastberaden de dag in. En weg waren we (Nico,Toon en Matthias) om 8u30 met onze bestelwagen die we geleend hadden van onze sponsor.

Het strand van Scheveningen hadden we goed gevonden. Er was een ruime parkeerplaats voorzien en een frituur met warempel lekkere frietjes, maar wel weinig Puchjes op het plein. Bleek dat de afspraak net 100 meter verder was, ook met een pleintje en eveneens een frituur. Daar stonden dan een 100 tal glimmende en minder glimmende Puchjes. Toon en Matthias hadden veel te vertellen aan hun forummaatjes en kennissen. Nico zorgde dan voor foto’s en genoot lekker van een gratis kom Unox erwtensoep met worst. Het Scheveningse zand raasde als een zandstraler om ons heen, maar het was toch gelukkig niet zo koud. Rond 13u00 was het dan zover: de motoren werden gestart en weg was bijna (!) iedereen… Nico immers werd al na amper 25 meter rijden klem gereden door een motor van de politie: nog zijn brommertje niet gewoon - want om te remmen moet je daarbij de terugtraprem gebruiken - was hij dus vergeten hoe dat remmen weer moest en een aanrijding met de politieagent was dus onvermijdelijk. De norse man was verbaasd dat er geen kenteken zag. Zag hij dan de Belgische driekleur niet ? Papieren van het voertuig dan maar opvragen….. ook niet voorhanden ? Verzekeringspapieren …? Oei ? Toon had alle papieren op zak en was al verder gereden met de ganse groep. Dan maaralleen richting Den Haag met de politieagent achter zich aan. Op het volgende kruispunt geen puchkollone meer te zien. Waar naartoe ? Ook de politieagent wist niet waar naartoe en zoefde naar rechts om even te gaan kijken waar iedereen was. Plots aan de overkant….De reddende engels Anita en Jeroen. En weg waren we… Links rechts...kris kras door Den Haag tot op het marktplein. Na 30 minuten kwam ook de voltallige groep op het marktplein aan, met in hun kielzog een hele bende politie. De gesprekken met de politieagenten liepen hoog op. En daar was ook weer… diezelfde agent die Nico eerder had ´ontmoet´ en die hem nu op de schouders tikte en alsnog vroeg om zijn verzekeringspapieren te tonen. De nodige documenten werden hem door Toon overhandigd. De agent droop hierop vlug af want Nico, Toon en Matthias werden bijgestaan door tientallen Nederlandse Puchfans…. en er werd duchtig gedebatteerd.

Moe maar voldaan trokken we om 17u00 terug huiswaarts, richting Aarschot en zo verder naar Hoeselt waar we onze verhalen en emoties bij onze families en vrienden kwijt konden. Die Nederlanders… toch een raar volkje of niet ?????jonge strandjuttersKlik hier voor een **** leuk filmpje met impressies **** (met vreselijke muziek)

Copyright © PTCV 2004 - 2021
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539