Puch en Tomos Club Vlaanderen
HET EERSTE PTCV-WEEKEND: Rendeux-Bas, Belgische Ardennen 2006
(klik op de namen van de vernoemde personen in de tekst hieronder om de bijhorende persoonlijke indrukken te kunnen lezen en de bijhorende foto´s te kunnen zien)

We wisten niet goed wat het zou worden: noch qua opkomst, weersomstandigheden, als qua sfeer hadden wij duidelijke verwachtingen.
Het was een beetje een gok, omdat het de allereerste keer was dat we een meerdaags rittenevenement organiseerden in ons prille clubbestaan, dus konden we niet anders dan de vingers kruisen en hopen op geluk en enthousiasme bij de leden.

Jullie reageerden niet onmiddellijk en niet massaal, maar van de ongeveer 60 aangemelde leden tekenden er toch 15 in op dit weekend dat we lanceerden onder de spraakmakende titel ´Ardennenoffensief´. Dat is 1 op 4 en mag toch wel een goede opkomst genoemd worden, wetende dat de deelnemers er toch maar eventjes twee à drie dagen op uittrokken.

De weergoden waren ons bijzonder goed gezind, in het besef dat het daags voordien nog kil en klam was en de temperatuur ook de week erop met meerdere graden daalde. Het leek wel of de goden voor één keer een mooie lentepiek hadden voorbehouden voor de aardlingen die we zijn. Hieronder lijsten we nog even de namen van de dapperen die het risico namen om deze helse driedaagse te ondernemen: de ´familie Puch´, te weten François (´de Swa´), Martine, Matthias en Stef; de ´Rotterdamse bende´, te weten Jeroen, Anita, Johan en Arno; Wifried, Gerda & Mambo (de hond); Toon en zijn vader Nico, die tevens de firma Nelissen Transport vertegenwoordigde, zijnde één van de sponsors van dit evenement; last but not least, Ramon en Peter, de waaghalzen die het klaarden om vanuit hun thuisbasis (Essen aan de Nederlandse grens) heen en terug te rijden met de brommer en die op ruim vijf uur tijd terug thuis stonden na hun vertrek te Rendeux; tenslotte ook ikzelf, Rudi.

De volledige zaterdagrit kan je downloaden via onderstaande link. Het betreft de zogeheten ´mooiste 100 km van de Ardennen´, een rit voor getrainde fietsers, uitgezet en bedacht door Valeer Vandenbosch:

www.fietsen.123.nl/routemooiste100kmardennen.htm

De zondagrit behelsde een ritje naar Hotton, waar we gepland hadden even de grotten te bezoeken, doch waar we wegens tijdgebrek niet toe kwamen. De rit voerde ons verder via Durbuy naar Heure, tussenstop, waar we uitgebreid tafelden in het gastronomisch châlet-restaurant ´Le Chaleureux´ (zie www.chaleureux.be). In de vooravond dan reden we terug naar onze uitvalsbasis te Rendeux-bas om van daaruit huiswaarts te keren.

Meer info over de vakantiewoning en de omgeving vind je via onderstaand webadres:

http://users.telenet.be/vakantierust/rendeux

Wij willen niet nalaten te melden dat dit weekend mogelijk werd dankzij de milde sponsoring van transportfirma Nelissen Transport uit Limburg !

aankomst te Rendeux

de eerste avond

zaterdagrit: de mooiste 100 km van de Ardennen; de laatste voorbereidselen

het vertrek op zaterdagmorgen

onderweg met pech

verplichte rust

ardennenoffensief

verder onderweg, voor, tijdens en na de serieuze pech

genieten

'bij het kampvuur'

pannenkoekenavond, gevolgd door nachtelijke ontboezemingen

stilleven met hond

stilleven met motor

zondagochtend, tussen 10 en 11

samen aan tafel in Le Chaleureux

moeder, waarom leven wij ? ;-)

puchbabe, ragbak en andere creaturen

het (eerste) afscheid ;-)

definitief vertrek na tankbeurtKWISVRAAGwelk type PUCH of TOMOS is dit ?

Copyright © PTCV 2004 - 2023
Contact : E-mail : info@ptcv.be Tel: 03-2971539